Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Europas Rovfåglar

Europas Rovfåglar

Inbunden bok. Bra Böcker. 1984. 170 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ett 30-tal stolta arter häckar i vårt land och vi får enstaka besök av exotiska gäster som stäpphök och aftonfalk. Någon gång rymmer jaktfalkarna från kontinentens falkenerare och kan observeras med läderremmar och bjällror runt benen
Vad den unge konstnären och fågelkännaren i denna bok skänker oss är en chans att se nästan alla Europas rovfåglar på en gång. Inte som planscher i ett zoologiskt uppslagsverk utan som levande individualister i de marker och luftrum där de någon gång visar sig för den vakne och tålmodige.
Här kan vi bekräfta våra egna iakttagelser av ormvråken, där han sitter på telefonstolpen, och få unika inblickar i de få återstående pilgrimsfalkarnas vardagsliv. Här upplever vi återseendets glädje, när vi möter den svenska karaktärsfågeln havsörnen, kring vilken Bruno Liljefors och Evert Taube spritt nationalromantik. Här möter vi Gunnar Petterssons kloka och varsamma beskrivningar som aldrig urartar till art- eller rasgeneraliseringar.
Den bruna gladan brukar beskrivas som »trög« och »slö« och pilgrimsfalken som den »skickligaste« jägaren. Men eftersom det är gladan som hoppfullt överlever och pilgrimsfalken ofta missar sitt byte, så - - - Gunnar Pettersson har tecknat ett allkonstverk med en flykt värdig ämnet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish