Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rosornas krig och andra vilda snapphaneäventyr på min vindlande väg till glädjen

Rosornas krig och andra vilda snapphaneäventyr på min vindlande väg till glädjen

Wahlström & Widstrand 1964. Häftad, 141 sidor.

Mycket gott skick. Gunnar Rosendal, född 4 april 1897 i Grevie församling, Kristianstads län, död 26 december 1988 i Kristianstad,[1] var en svensk präst och teolog. Genom sina böcker i serien "Kyrklig förnyelse" (8 band) blev Rosendal en centralgestalt inom den högkyrkliga väckelsen i Svenska kyrkan under stora delar av 1900-talet, och drivkraft för den pastoralliturgiska förnyelsen kring högmässan med nattvard. Rosendals programmatiska böcker om en förnyelse av Svenska kyrkan ? Kyrklig förnyelse - började utkomma på 1930-talet. Rosendal ville genom sitt program förändra bilden av Svenska kyrkan. Kyrkan måste frimodigt visa hur Gud kommer människor till mötes för att ge svaret på de stora livsfrågorna, menade han. "Vi måste bryta igenom metafysikvallen och öppna vägen för Gud till oss" sade Rosendal. Nattvardsfirandet i varje högmässa måste bli alla kyrkoförsamlingars centrum. "Mässan är himmelen på jorden".

Mer än någon annan församlingspräst[källa behövs] har Rosendal påverkat gudstjänstlivet i hela Svenska kyrkan. Han inledde en nattvardsväckelse och visade på den liturgiska rikedom, som präglar Svenska kyrkans liturgiska liv idag. Det går därför inte att förstå dagens kyrkoliv i Sverige utan att räkna med Rosendals insats[källa behövs]. Hans författarskap utgick från hans egen erfarenhet som präst i Osby.

Rosendal var en excentrisk person. I sin församling och bland sina vänner tilltalades han ofta som "fader Gunnar" och under detta namn blev han riksbekant. Teologiskt blev han kritiserad främst av folkkyrkorörelsen, som menade att Rosendal och högkyrkligheten alltför mycket inriktade kyrkolivet på gudstjänst och bön.

Rosendal tog initiativet till att stiftelsen Gratia Dei grundades i början på 1950-talet och var även med om att starta arbetsgemenskapen Kyrklig Förnyelse (aKF). Wikipedia

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish