Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Straffprocessuella tvångsmedel - när och hur får de användas?

Straffprocessuella tvångsmedel - när och hur får de användas?

Inbunden bok. Thomson Fakta. 1 uppl. 2005. 820 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 23,5 x 16 x 5 cm Vikt 1.240 g.
Inbundet vinrött klotband med silverfärgad ryggtext och skyddsomslag. INNEHÅLL: Förord. Förkortningar AVSNITT I - Allmänt om användning av tvångsmedel 1. Inledande synpunkter 2. Allmänt om regleringen av de straffprocessuella tvångsmedlen 3. Allmänna principer för användning av tvångsmedel 4. Brottsmisstanke 5. Samtycke 6. Beslut om tvångsmedel 7. Dokumentation av tvångsmedel 8. Underrättelse om tvångsmedel 9. Verkställighet av tvångsmedel 10. Överklagande, överprövning och omprövning av beslut om tvångsmedel 11. Extraordinära rättsmedel. AVSNITT II - Stegen i tvångsmedelsprövningen 12. De olika stegen i tvångsmedelsprövningen. AVSNITT III - Tvångsmedlen i rättegångsbalken 13. Tvångsåtgärder enligt 23 kap. RB 14. Medtagande till förhör 15. Hämtning till förhör 16. Kvarstannande för förhör 17. Allmänt om tvångsmedlen i 14 kap. RB 18. Gripande som myndighetsåtgärd 19. Envarsgripande 20. Anhållande 21. Övervakning 22. Häktning 23.Allmänt om tvångsmedlen i 25 kap. RB 24. Reseförbud 25. Anmälningsskyldighet 26. Häktning och anhållande vid överträdelse av reseförbud och anmälningsskyldighet 27. Allmänt om tvångsmedlen i 26 kap. RB 28. Förvar 29. Kvarstad 30. Allmänt om tvångsmedlen i 27 kap. RB 31. Beslag 32. Kvarhållande av försändelse 33. Avspärrning och tillträdesförbud mm. 34. Hemliga tvångsmedel på teleområdet 35. Hemlig teleavlyssning 36. Hemlig teleövervakning 37. Allmänt om tvångsmedlen i 28 kap. RB 38. Husrannsakan 39. Reell husrannsakan 40. Personell husrannsakan 41. Annan undersökning 42. Kroppsbesiktning 43. Kroppsvisitation 44. Fotografering, tagande av fingeravtryck mm. AVSNITT IV - Tidsbegränsade regler om tvångsmedel 45. Hemlig kameraövervakning 46. Lagen med särskilda bestämmelser om tvångsmedel i vissa brottmål. AVSNITT V - Några särskilda frågor 47. Tvångsmedel efter dom eller beslut mm. 48. Får tvångsmedel användas mot okända? 49. Särskilda bestämmelser om tvångsmedel mot unga 50. Straffrättslig och straffprocessuell immunitet 51. Restriktioner för frihetsberövande 52. Överskottsinformation. Litteratur, rättsfall mm. Sakregister.
// Skyddsomslaget har mindre hanteringsspår och en liten tejpning i ovankant. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [2230]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789176102251
Titel
Straffprocessuella tvångsmedel
Författare
Gunnel Lindberg
Förlag
Thomson Fakta
Utgivningsår
2005
Omfång
820 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
55 x 235 mm
Vikt
1240 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I boken redogörs i detalj för tolkningen och tillämpningen av de straffprocessuella tvångsmedlen i rättegångsbalken och vissa anknytande författningar. Förutom de grundläggande frågorna om när och hur tvångsmedlen får användas behandlas många handläggningsfrågor som över huvud taget inte diskuteras i annan litteratur.

Dessutom behandlas i ett inledande avsnitt olika allmänna frågor som är gemensamma för de flesta tvångsmedel, exempelvis sådant som rör brottsmisstanke och underlaget för den samt allmänna verkställighetsfrågor.

Boken beaktar även förslaget om utvidgad användning av DNA-teknik.

För att underlätta den praktiska tillämpningen är boken strukturerad så att den – i motsats till lagkommentarer – inte strikt följer paragrafordningen utan tar upp olika frågor i den tidsföljd och det sammanhang som de normalt aktualiseras. Den är således väl anpassad för att passa praktikern.

Det är inte bara för den som själv beslutar om eller verkställer tvångsmedel som boken är ett utmärkt hjälpmedel. Den kan också användas av den som i efterhand granskar tvångsmedelsanvändning inom ramen för ett straffrättsligt eller disciplinärt förfarande och för den som exempelvis skall ta ställning till skadeståndsfrågor med anknytning till användning av tvångsmedel.

Boken kan, genom sitt sätt att behandla olika frågor, användas både av den som har stora vana vid juridiska ställningstaganden rörande straffprocessuella tvångsmedel och av den som är mindre erfaren.