Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mat, myter & maskiner : industrimatens ärorika historia

Mat, myter & maskiner : industrimatens ärorika historia

Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 1 uppl. 2019. 279 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher.

Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188589200
Titel
Mat, myter & maskiner : industrimatens ärorika historia
Författare
Håkansson, Andreas
Förlag
Fri Tanke Förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 216 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
463 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.