Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vrak i Östersjön : förlorade för världen

Vrak i Östersjön : förlorade för världen

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 164 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vrak i Östersjön - Björn Hagberg (2008)
Svensk historia under vattnet - Alexej Smirnov (2002)

Dubbel trubbel! Två fina böcker om Östersjöns vrak.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151849751
Titel
Vrak i Östersjön : förlorade för världen
Författare
Hagberg, Björn
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2008
Omfång
164 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
256 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
953 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett av de mest spännande outforskade områdena på jordklotet ligger utanför vår egen kust. Området heter Östersjön och där finns rester av uppåt 100 000 vrak från mer än 1 000 år av sjöfart och krig.

Östersjön är unikt på grund av sin låga salthalt, låga syrehalt och frånvaro av skeppsmask, som sammantaget gör att även gamla föremål av trä bevaras. De blir till frusna ögonblick av dramatisk historia, som först nu kan visas så som de ser ut tack vare nya instrument för bottenkartering, modern dykteknik och avancerad fotokonst.
Östersjöns botten är bara fläckvis kartlagd, men just nu pågår en intensiv aktivitet för att kartlägga dess miljö och de spår av mänsklig verksamhet som ligger dolda i djupet. Sonarutrustning och sofistikerade ekolod kan idag identifiera och avbilda mycket små föremål på havets botten. Dykning med blandgas och återandningsaggregat gör det möjligt att dyka till vrak på nära hundra meters djup och fotografera med ljuskänsliga undervattenskameror.
I boken finns elektroniska avbildningar av hela vrak och ett helt unikt fotomaterial från dykningar på fartyg som tidigare varit helt otillgängliga. Bilderna är aldrig tidigare visade eller publicerade och presenteras här.
Boken består av fristående berättelser om några av de mest dramatiska historiska händelser som utspelat sig i Östersjön. Som till exempel andra världskrigets sänkningar av tyska flyktingfartyg, den värsta civila sjökatastrofen med uppåt tjugo tusen människor som offer.
Vrak i Östersjön är frukten av flera års samarbete mellan företagen Deep Sea Productions och Marin Mätteknik (MMT), vars mest spektakulära resultat är upphittandet av den försvunna DC-3:an 2003.