Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård

Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvård är en kärnverksamhet i välfärdsstaten och en självklarhet i det moderna samhället. I vårt land kommer de flesta människor i flera skeden av livet i kontakt med hälso- och sjukvården. Denna bok handlar om organisering och styrning av hälso- och sjukvård. I boken beskrivs drivkrafterna för hälso- och sjukvårdens utveckling och hur den svenska hälso- och sjukvården är organiserad.
Studentlitteratur AB.2010..Häftad.217 sidor.Format 22,3x15,6 cm.Vikt 400 g.Språk:Svenska.1/3 överstrykningar.Nyskick.Frakt (M-påse) via Posten 49 kronor.(Sverige).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9144026803
Titel
Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård
Författare
Hallin, Bo
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2002
Omfång
218 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
329 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hälso- och sjukvård är en kärnverksamhet i välfärdsstaten och en självklarhet i det moderna samhället. I vårt land kommer de flesta människor i flera skeden av livet i kontakt med hälso- och sjukvården.Denna bok handlar om organisering och styrning av hälso- och sjukvård. I boken beskrivs drivkrafterna för hälso- och sjukvårdens utveckling och hur den svenska hälso- och sjukvården är organiserad. Vidare beskrivs och diskuteras hur de grundläggande styrmodellerna, marknad, hierarki och nätverk, kan användas inom hälso- och sjukvården. En central fråga som behandlas är vilka effekter som marknadsreformerna har medfört inom svensk hälso- och sjukvård. Tre typer av marknadsreformer hehandlas särskilt. Dessa är beställar-utförarmodellen, presentationsfinansiering och valfrihet. Analysen bygger på en genomgång av ett stort antal forskningsrapporter och vetenskapliga artiklar, som behandlar hälso- och sjukvården ur ett organisationsteoretiskt och företagsekonomiskt perspektiv. Inspiration har även hämtats från hälsoekonomi och statsvetenskap. Avslutningsvis förs ett resonemang om vad som utmärker god stryning. Boken är avsedd som kurslitteratur på universitet och högskolor. Den vänder sig även till politiker verksamma i landsting och regioner samt till forskare med intresse för organisationsteori och hälso- och sjukvård.