Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Grindar, staket och plank

Grindar, staket och plank

Inbunden bok Prisma. 2 uppl. 2003. 127 sidor.

Nyskick. Förlagets dek.lamkinatbd. Rikl.färgfotoillustrerad

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789151841717
Titel
Grindar, staket och plank
Författare
Hans Mårtensson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
190 x 240 mm
Vikt
566 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"De är förföriskt vackra på ålderns höst, de gamla grindarna. I förfallet finns en speciell storhet. Många grindar som jag har fotograferat har senare lyfts bort från gångjärnshakarna. Det känns alltid lika vemodigt när man återkommer och grindhålet är gapande tomt."
Så skriver Hans Mårtensson i boken som handlar om en snabbt försvinnande del av vår trädgårdskultur, där grinden, staketet och planket utgjort en självklar ram.
Med fotografier och teckningar visar författaren på de goda grindexemplen - traditionella och tidlösa grindar med snickarglädje eller geometrisk enkelhet, gamla grindtyper och moderna nyskapelser. Ett stort urval trendiga trädgårdsstaket, småstadsplank med portar samt naturnära flätstaket och trägärdesgårdar presenteras också.
I flera kapitel ges synpunkter, underhåll och renovering. Här finns också ett utförligt gör-det-själv-avsnitt med ritningar och och bygginstruktioner för den som är snickarkunnig. Här visas bl.a. hur man bygger en kryssgrind, solgrind, ett plank eller ett staket samt vackra trädgårdsmöbler. En gammal grind kan också användas som mall när en ny grind skall tillverkas. På så vis kan arvet leva vidare. Vissa delar går kanske att återanvända i en ny träkonstruktion, andra kan nyttjas som förlaga och mall. Smidda gångjärn kan lagas och rostskyddbehandlas.

Boken är rikt illustrerad med 180 färgfotografier och närmare 40 teckningar i färg.

Hans Mårtensson är inredningsarkitekt, designer och författare till ett flertal fackböcker.