HODDORNA. Recept och fiskehistorier från Malmö
Inbunden bok. DAMM FÖRLAG. Originalupplaga uppl. 2007. 112 sidor sidor.
Nära nyskick. Gallrat biblioteksex! Nästan som oläst! Mitt i Malmö ligger hoddorna, de röda små fiskebodarna där handeln bedrivits på samma sätt i århundraden. Här kan man än i dag köpa nyfångad fisk och insupa i högsta grad levande kulturhistoria. I HODDORNA bjuds personliga glimtar från en svunnen tid, modernt fiskafänge i Öresund och inte minst goda och enkla recept för vardagsmiddagar och festtillfällen. Här serveras allt från sillinläggningar och varmrätter till såser och tillbehör - rätter tillagade av utmärkta råvaror och med minsta möjliga krångel. Från hav till spis på några timmar!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789171307873
- Titel
- Hoddorna : recept och fiskehistorier från Malmö
- Författare
- Lage Stone
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 202 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HODDORNA recept och fiskehistorier från Malmö
av Hans Rooth och Lage Stone
Vid Banérskajen mitt i Malmö ligger hoddorna, de smått unika röda fi skebodarna där fiskehandeln bedrivits på samma sätt i århundraden. Här kan du köpa nyfångad fisk året om. Och smaken av pinfärsk fisk från Öresund överträffar det mesta!
Kring det historiska Malmöfisket och hoddorna har Hans Rooth och Lage Stone gjort denna bok, fylld av enkla recept som utgår just från den fisk som säljs där: sill, så klart, men också torsk, spätta, nykokta havskräftor, gädda, skädda och stenbit, nyrökt lax och böckling, sjötunga och bergtunga. I HODDORNA bjuds färgstark historik, klassiska sillinläggningar, lättlagade fiskmiddagar och goda tillbehör. Precis så som hoddfiskarna själva tycker att god fisk ska avnjutas: med utsökta råvaror och minsta möjliga krångel. Från hav till spis på några timmar!
