Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
TOLV GÅNGER PINTER

TOLV GÅNGER PINTER

Inbunden bok. Ersatz. Första uppl. 2005. 359 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Verkar oläst. Inga namn eller andra markeringar.
"Tolv gånger Pinter är den första av tre volymer av Harold Pinters dramatiska verk. Innehåll: Födelsedagsfesten (1957), I väntan på Wilson (1957), Kollektionen (1961), Älskaren (1962), Natt (1969), Ingenmansland (1974), Svek (1978), Vägs ände (1984), Den nya världsordningen (1991), Party Time (1991), Det ska vi fira (1999), Presskonferens (2002).
Förord av teaterkritikern Leif Zern.
Harold Pinter tilldelades 2005 års Nobelpris i litteratur för att han i sina dramer ’frilägger avgrunden under vardagspratet och bryter sig in i förtryckets slutna rum’ (Svenska Akademien)."
Översättningar: Åke Englund, Östen Rudal och Anna Kölén Theorell.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9188858189
Titel
Tolv gånger Pinter
Författare
Pinter, Harold
Förlag
Ersatz
Utgivningsår
2005
Omfång
359 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 210 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Harold Pinter: Tolv gånger Pinter

Kontroversiell och älskad Harold Pinter, en av 1900-talets största dramatiker, lämnar ingen oberörd. I mästerverk som Födelsedagsfesten, Älskaren, Svek och Ingenmansland har han skildrat spelet mellan man och kvinna och det anonyma hotet i människors vardag. Här finns även en skarp kritik av makten i olika former. Genom sitt fint utmejslade språk håller han både teaterpubliken och läsarna i stark spänning. Det har sagts att hans mästerskap består i att reducera, det vill säga ta bort all onödig bråte av psykologi, bakgrundsteckning och liknande. I det avseendet kan hans inflytande på det moderna dramat inte underskattas. Kvar finns i Pinters eget fall en paradoxal skönhet, en formens märkliga elegans. Det gör hans pjäser lika läsbara som spelbara.

Harold Pinter tilldelades 2005 års Nobelpris i litteratur för att han i sina dramer »frilägger avgrunden under vardagspratet och bryter sig in i förtryckets slutna rum« (Svenska Akademien).

Tolv gånger Pinter är den första av tre volymer av Harold Pinters samlade dramatiska verk. Den andra volymen utkommer redan den 28 november 2005, den tredje i mars 2006. Förord av teaterkritikern Leif Zern.