Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
KRÖNIKAN OM ROM Imperium + Konspiration + Diktatorn – TRE BÖCKER – KOMPLETT SERIE

KRÖNIKAN OM ROM Imperium + Konspiration + Diktatorn – TRE BÖCKER – KOMPLETT SERIE

Inbunden bok. Stockholm : Bonnierförlagen. 2009.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
Om IMPERIUM:
En kylig novembermorgon knackar en skräckslagen man på den romerske senatorn Ciceros dörr. Han kommer från Sicilien och vill be om hjälp mot Gaius Verres, öns korrupte ståthållare. Han har råkat i onåd hos Verres och riskerar att bli korsfäst på grundval av falska vittnesmål.
När Cicero hör sicilianarens berättelse inser han att han kan dra nytta av situationen. Om han sköter sina kort väl kan en process mot Verres bli första steget mot det stora målet – makten i Rom.
Men Caesar, Pompejus och Crassus hyser samma dröm och drar sig inte för att handla enligt det som varit politikens grundregel i alla tider:
Alla medel är tillåtna.
Om del två, KONSPIRATION:
Året är 63 före Kristus. Om två dagar ska Cicero tillträda som konsul i Roms senat. Invånarna i staden plågas av fattigdom och farsoter och det jäser av upprorslusta bland folket. När det groteskt sargade liket av en slavpojke hittas kallas Cicero till brottsplatsen. För att slå vakt om demokratin och stävja missnöjet väljer Cicero att tysta ner händelsen så att man inte riskerar ett inbördeskrig.
Snart får Cicero veta att slavpojken dödades av en grupp senatorer som vill hetsa folket till uppror och som även planerar att döda honom. Han måste nu använda all sin politiska list för att avslöja och omintetgöra de våldsamma planerna. Mot honom ställs den revolutionäre Caesar, den galne Catilina och den ambitiöse Clodius. Men kan verkligen den intellektuelle Cicero ta till samma grymma metoder som sina motståndare för att rädda statsmakten?
Del III: DIKTATORN:
Vid 48 års ålder befinner sig den legendariske talaren Cicero i exil – långt från den politiska maktens centrum i Rom. Hans enda möjlighet att återvända är att svära trohet till en karismatisk men farlig fiende: Julius Caesar.
Med listighet, mod och ordens makt kämpar Cicero sig tillbaka till senatens glans och blodiga politik. Men triumviratet, bestående av Caesar, Pompejus och Crassus, börjar falla sönder och enbart Cicero kan förutse den förödelse som väntar.
DIKTATORN är den tredje och avslutande delen i Cicero-trilogin och har blivit hyllad för sin kombination av historia och fiktion. Det är en fängslande och stormande skildring av antikens episka händelser – kollapsen av den romerska republiken samt morden på dess ledare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789143025859
Titel
Imperium
Författare
Harris, Robert - Janzon, Leif
Förlag
Stockholm : Bonnierförlagen
Utgivningsår
2009
Språk
Svenska