Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svarta hål och universums framtid : essäer 1972-1992

Svarta hål och universums framtid : essäer 1972-1992

Inbunden bok. Stockholm : Rabén Prisma. Slutsåld på förlaget!. 1994. 238 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Slutsåld på förlaget!
En samling essäer av Stephen Hawking, den kanske mest framstående teoretiske fysikern efter Einstein. Här vidareutvecklar han sina tankar om kosmos, fysikens framtid, svarta hål och ansträngningarna att finna en fullständig och förenad teori för fysiken, samt ger inblickar i sitt personliga liv. Boken är en inbjudan att delta i det intellektuella äventyr det innebär att försöka förstå universum.
Svarta hål och universums framtid: essäer (engelsk originaltitel: Black Holes and Baby Universes and other Essays) är en populärvetenskaplig bok av fysikern Stephen Hawking, utgiven 1993. Denna bok är en samling essäer och föreläsningar skrivna av Hawking, främst om sammansättningen av svarta hål. Hawking diskuterar svarta hål termodynamik, speciella relativitetsteorin, den allmänna relativitetsteorin och kvantmekanik. Hawking beskriver också hans liv när han var ung, och hans senare erfarenhet av motorneuronsjukdom. Boken innehåller även en intervju med professor Hawking.
Stephen William Hawking, född 8 januari 1942 i Oxford, död 14 mars 2018 i Cambridge, var en brittisk fysiker, kosmologiforskare och populärvetenskaplig författare. Han var forskningsdirektör vid Centre for Theoretical Cosmology inom Universitetet i Cambridge. Hans vetenskapliga arbeten inkluderar ett samarbete med Roger Penrose om singularitetssatserna – inom ramen för den allmänna relativitetsteorin – och den teoretiska förutsägelsen att svarta hål avger strålning, ofta kallad Hawkingstrålning.

Hawking var först med att ställa fram en teori om kosmologi som förklaras av en förening av den allmänna relativitetsteorin och kvantmekaniken. Han var en kraftfull förespråkare för flervärldstolkningen av kvantmekaniken.

Han mottog utmärkelserna Order of the Companions of Honour, Brittiska imperieorden, Fellow of the Royal Society och Royal Society of Arts

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151826461
Titel
Svarta hål och universums framtid : essäer 1972-1992
Författare
Hawking, S. W. - Bengtsson, Hans-Uno
Förlag
Stockholm : Rabén Prisma
Utgivningsår
1994
Språk
Svenska