Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vackra barn

Vackra barn

Inbunden bok.

Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Stockholm : Natur och kultur, 2002 (Smedjebacken : Fälth & Hässler) 351[1]s. 22 x 14 cm. Övers. av Lena Karlin. Orig:s titel: Beautiful child. ISBN: 91-27-08054-4 ; Inbunden bok, med skyddsomslag. Lite lagad reva på omslaget, i övrigt nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127080546
Titel
Vackra barn
Författare
Hayden, Torey
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2002
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
512 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Torey Hayden har i ett flertal böcker skildrat sitt arbete med psykiskt handikappade barn. Det är böcker som med sitt mänskligt dramatiska innehåll kan tävla med de flesta underhållningsromaner när det gäller spänning och engagemang.

I Vackra barn har Hayden hand om en grupp barn med svåra psykiska störningar. Här ingår den åttaåriga flickan Venus, som sedan länge inte säger ett ord, inte kommunicerar på något sätt med omvärlden. Vi får en målande beskrivning om problemet med att nå kontakt med denna klass, där varje lektion är en chansning, där det gäller att hela tiden vara uppmärksam på vad som verkar kunna engagera barnen. Till slut tycker hon sig komma under skalet på Venus, men bara för att se henne glida tillbaka in bakom sin avskärmning igen. Hayden blir övertygad om att förklaringen till Venus tillstånd finns att söka i flickans hem.

Översättning Lena Karlin

Torey Hayden föddes i Montana i USA 1951. Hon fick sin doktorsgrad vid University of Minnesota 1979. Hon har specialiserat sig på undervisning av utvecklingsstörda barn och har utkommit med en lång rad böcker där hon redovisar sina erfarenheter. Hennes författarskap har rönt stor uppskattning och har goda skönlitterära kvalitéer. Författaren med make och dotter lever idag på en fårfarm i Skottland. Tidigare verk: Burpojken 1984, Bara barnet 1989, Rävungen 1990, Andras ungar 1991, Spökflickan 1993, Tigerungen 1995, Den mekaniska katten 1999.