Välkommen till bords : uteätandets historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 280 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Tite157 x 220 mm. Flitigt antecknad och understruken. F.ö. mkt gott skick. --- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789173314930
- Titel
- Välkommen till bords : uteätandets historia
- Författare
- Hedman, Uno
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen , Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.