Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
COMPASSION Medkänsla med dig själv och andra

COMPASSION Medkänsla med dig själv och andra

av

Häftad bok. Roos & Tegnér. 2016. 200 sidor.

Nyskick. FÖRLAGSNY BOK - EJ LÄST! STÅ PÅ DIN EGEN SIDA VID LIVETS UTMANINGAR!! För att vi ska kunna känna oss trygga och fria behöver vi möta oss själva med inkännande medkänsla. Istället för att självkritiska och känna att vi inte räcker till behöver vi lära oss att stå på vår egen sida då livet utmanar. Det främsta budskapet i Compassion är att våra känslor ger oss information om det som är viktigt för oss. I boken förklaras varför vi behöver medkänsla, och praktiska övningar ger oss redskap att utveckla denna förmåga. Det handlar om att våga vara sårbar och att ta hand om sig själv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

12 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789187905438
Titel
Compassion : medkänsla med dig själv och andra
Författare
Helena Fogelberg - Petra Söderholm
Förlag
Roos & Tegner
Utgivningsdatum
20160512
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
157 x 203 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
347 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Man säger ibland att vi är vår egen värsta kritiker och det är kanske inte så dumt? Ibland krävs det väl att man säger till på skarpen så att man skärper sig och får saker gjorda? Ja, det tror man lätt, men om vi pratar med oss själva på ett strängt och självkritiskt sätt riskerar vi att skrämma oss. Vårt fokus blir då vår egen rädsla istället för det vi vill och borde göra. För att kunna känna oss trygga och fria behöver vi möta oss själva med inkännande medkänsla. Vi behöver minska vår självkritik och istället stå på vår egen sida då livet utmanar oss. Något så ovanligt som en riktigt seriös självhjälpsbok. Reumatikernas tidning Det främsta budskapet i Compassion är att våra känslor ger oss information om det som är viktigt för oss. I boken förklaras varför vi behöver medkänsla, vad som gör det så svårt och praktiska övningar visar hur vi kan utveckla medkänsla. Ta del av psykologiska teorier som förklarar hur hjärnan fungerar, läs om anknytningsteori och affektteori samt en introduktion till aktuella Compassion Focused Therapy (CFT), en metod som hjälper oss att möta oss själva med mindre självkritik och mer medkänsla och omsorg. Helena Fogelberg och Petra Söderholm är legitimerade psykoterapeuter. De driver en privat psykoterapimottagning och arbetar inom landsting och kommun. Båda har lång erfarenhet av att arbeta med medkänsla i psykoterapi med enskilda, par och grupper och har vidareutbildat sig i Compassion Focused Therapy i både Sverige och England.