Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Moster Vera (signerad)

Moster Vera (signerad)

Inbunden bok. Hallsberg : Arnémia. 1997. 252 sidor.

Nyskick. Mycket fint exemplar. Nytt. Oläst. I presentskick. Författarsignatur på smutsbladet ("Med hälsningar / AnneMarie Hellström").

"Upprinnelsen till romanen om moster Vera var en bunt brev som jag ärvde efter en gammal släkting. Bland hennes kvarlåtenskap fanns också några fotoalbum, vykort och bokmärken. Innan hon gick bort sa hon till mig: - Det här kan du säkert göra nåt av när jag är borta. Skriv nåt! Brev och bilder blev liggande i säkert fem år. Men så en dag träffade jag en kvinna som berättade om sin barndom. Hon var oäkta barn, född i mitten på trettiotalet. Strax därefter hörde jag om en kvinna som tvingades bli moster till sitt eget barn, för skammens skull. När jag en kort tid senare hörde Ulla Billquist sjunga om 'min soldat någonstans i Sverige' föll allting på plats. Jag såg plötsligt Vera Karlsson. Jag såg huset där hon bodde. Jag såg Viktor, hennes far, och dottern Maj-Britt sittande tillsammans i grässlänten vid ån. Jag såg Veras mor Emilia stå och vänta på sin tur i charkuteriaffären. Jag kände dofter, hörde musik i mitt inre, mindes min egen barndom på fyrtiotalet, och så började jag skriva. Det blev en roman om skam och skuld. Om bitterhet och misslyckanden. Om att blunda för verkligheten och måla den i ljusa färger för att slippa se sanningen. Men den handlar också om vänskap och kärlek. Om förmågan att se det som är vackert i livet. Och, framför allt, om att det är möjligt att förändras." (AnneMarie Hellström).


AV ANNEMARIE HELLSTRÖM: Jag vill så gärna berätta- : sju berättelser som blev program i Radio Örebro / Morfars sommarrum / Själsglädjen (med Marguerite Landin och Lars-Eric Uneståhl) / Måndagsposten / En krönika om Åsbro / Hur skall det gå för Doris? (med Johnny Modigh) / Sällsamhetens trädgård / Livsglädje / Moster Vera / Se människan : olika perspektiv - olika roller (med Birgitta Carlsson) / Maj-Britt / Året om på Källtorp : berättelse från ett hemman i Närke 1850 / "Och vart tog alla snygga killar vägen?"

BARN- OCH UNGDOMDSBÖCKER: Storasyster Lina / Bergsmansgårdens Lina / Lina, vännen min / Lina läsbarn / Lina i brytningstid / Mia på Brunnskullen / Farmarbarn / Var inte rädd Mia / Sällsamhetens trädgård / Lina, min älskade vän.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197089923
Titel
Moster Vera
Författare
Hellström, AnneMarie
Förlag
Hallsberg : Arnémia
Utgivningsår
1997
Språk
Svenska