Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers. 2003. 640 sidor.
Nyskick. Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Absolut nyskick. (210207 velsoiza)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9100100862
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.