Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Digitala kretsar – Andra upplagan

Digitala kretsar – Andra upplagan

Häftad bok. Lund : Studentlitteratur. 2:2 uppl. 1996.

Gott skick. Laminerat omslag. Läst men välhållet exemplar. Jag ser inga markeringar i boken vid genomblädding; inlagan är i fint skick. Viss fläckning på bokens snitt.

Baksidestext:

Dagens elektronikkonstruktörer konstruerar kretsar med hjälp av avancerade datorbaserade syntesverktyg. Detta innebär inte att kraven på konstruktörernas grundläggande kunskaper i elektronik minskar, utan snarare tvärtom. Syntesverktygen ger konstruktören större möjligheter att konstruera mer komplexa kretsar, men kräver samtidigt ingående kunskaper om grundläggande kretsars beteende och struktur.

Denna bok behandlar grundläggande digitalteknik. Eftersom grundläggande digitalteknik till stor del handlar om kombinationsoch sekvenskretsar, behandlas detta utförligt i boken. Många av kretsarna beskrivs också i det standardiserade hårdvarubeskrivande språket VHDL, som används i allt fler syntesverktyg. På så sätt ges en liten introduktion till VHDL och dess användning vid syntes av enkla fundamentala digitala kretsar.

Boken inleds med en analys av begreppen analog och digital. Därefter följer en elementär framställning av talsystem, boolesk algebra samt MOS-transistorn som switch och hur den används för att realisera grindar, digitalteknikens minsta byggstenar. Utöver kombinationsoch sekvenskretsar behandlas även halvledarminnen och D/Aoch A/D-omvandlare. I boken ingår ett stort antal övningsuppgifter med svar.

Digitala kretsar är avsedd för utbildning i digitalteknik på högskolenivå. Den kan också användas av den som på egen hand vill lära sig digitalteknik eller av den som som vill förbättra sina grundkunskaper och ta första steget in i språket VHDL. Inga särskilda förkunskaper i matematik och elektronik krävs.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144000992
Titel
Digitala kretsar
Författare
Hemert, Lars-Hugo
Förlag
Lund : Studentlitteratur
Utgivningsår
1996
Språk
Svenska