Viltet efter skottet : fisken efter fångsten
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1984. 150 sidor.
Nyskick.
PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
För våra förfäder var det en livsnödvändighet att nogra ta tillvara det fällda viltet och den fångade fisken. Allt kunde och måste användas. Men hur är det idag? Har vi kunskaperna?
Karl Henning och Hans Westman, båda kända för sitt intresse och stora kunnande inom jakt, fiske och naturvård, förmedlar här en mängd kunskaper, ovärderliga för jägaren/fiskaren. I boken beskrivs hur matnyttigt vilt av olika slag tas tillvara – passning, flåning, styckning med mera. Här redogörs också för hur pälsvilt flås och tanas och hur olika slags troféer behandlas, fileas, röks och så vidare. Tillvägagångssättet i de olika momenten åskådliggörs av Rolf Svenssons teckningar. För älg, rådjur och vildsvin finns detaljerade styckningsscheman.
Som avslutning presenteras ett antal recept på vilt och fisk. Här finns traditionella rätter, såsom rådjurssadel och stuvad lake, men också mer spännande anrättningar, exempelvis stekt bäverrygg och orientalisk fasan. För flertalet recept svarar Elsa Haglund, känd ”jägar- och fiskarhustru”.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9136020125
- Titel
- Viltet efter skottet : fisken efter fångsten
- Författare
- Henning, Karl - Haglund, Elsa - Westman, Hans - Svensson, Rolf
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska