Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lasaros tårar

Lasaros tårar

Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2015. 456 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170378485
Titel
Lasaros tårar
Författare
Tord, Henrik
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
456 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
250 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tjugofem år efter händelsen den där iskalla Lucianatten bor Lorens kvar i Avesta. Ensam. Utanför. Inte mycket har hänt, förrän nu. Thailändska Sunee, som han har fått kontakt med på nätet, är på väg till Sverige, till hans gråa vardag. Och nu kommer paniken krypande. Allas blickar har du skaffat importfru ditt pervo!
Långt tidigare, 1977, i nordvästra Thailand. Det svenska missionärsparet Erland och Ingbritt står handfallna i djungeln. Ett förvildat flickebarn, smutsigt och blodigt, är bakbundet vid ett träd. Ingbritts tro lyser som en fyr, men Erland tvivlar på Gud och ser djävulens tecken överallt. Och i hans sökande efter barnets ursprung blir hans handlingar allt brutalare, allt svårare att leva med.
I Lasaros tårar vävs småstadens tristess och människornas småsinthet samman med den stora världen, depraverade präster och det oförklarliga djupt inne i skogen. Till sist kan det bara sluta på ett sätt. Eller inte.

Henrik Tord debuterade med kritikerfavoriten Kum, som utsågs till en av 2012 års bästa deckare av Svenska Dagbladet. Lasaros tårar är en roman om mänskligt mörker, om den hårfina gränsen mellan kärlek och galenskap, religion och vidskepelse, upprättelse och kallblodigt mord.

Läs mer här: www.henriktord.se

"Spänning är det definitivt (..) Upplösningen i Thailand är ren fasa."
Lotta Olsson, DAGENS NYHETER

"Henrik Tord lyckas igen (..) en stark bok om mobbning och religion och vidskepelse. Det finns en lätthet och en stilsäkerhet i Henrik Tord sätt att skriva."
DALA-DEMOKRATEN

"Efter succédebuten Kum fortsätter Henrik Tord att övertyga (...) en spännande välskriven historia med utmärkta karaktärsskildringar"
KRISTIANSTADSBLADET

"Lasaros tårar är en värdig uppföljare (..) Tord skriver utmärkt och det är kul med en ny deckarförfattare som vågar ta ut svängarna, långt bortom den traditionella svenska polisromanen."
SMÅLANDSPOSTEN

"Skickligt och trovärdigt låter författaren romanens två huvudhandlingar löpa samman till en laddad helhet. Den dramatiskt väl genomförda romanen släpper aldrig sitt grepp om läsaren" Ingvar Engvén,
BIBLIOTEKSTJÄNST

"Det här var en helt fantastisk bok! Mycket välskriven och fängslande. Betyg: 5 av 5."
BIMS BLOGG, Britt-Marie Kullin

"En mycket bra bok som jag rekommenderar. Gillar du Ajvide Lindqvist så gillar du nog den här boken."
LÄS OCH LYSSNA

"Som läsare grips man av de dramatiska upplevelser som Erland i första hand är med om; hallucinationer, det våldsamma barnets härjningar och levande döda. Man kommer nära inpå genom Tords intensiva och ibland suggestiva bildspråk."
LITTERATURMAGAZINET