Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
 En samling folk.
 En samling folk.  En samling folk.  En samling folk.  En samling folk.

En samling folk.

Häftad bok. Norstedts . 1943. 103 sidor.

Mycket gott skick. Illustrerad. Omslaget lätt solkat och skrapat lite här och där..

Baksidestext:

När Alf Henrikson och Birger Lundquist slår sig ihop om en högaktningsfull förföljelse av rikets prominenta personer måste resultatet bli någonting ganska blixtrande.

Varje dag sedan en längre tid tillbaka sitter i övre vänstra hörnet på Dagens Nyheters muntraste sidor en »gubbe», en känd eller dittills okänd, som uträttat något beaktansvärt i det dagsaktuella. Gubben är sprungen ur Birger Lundquists ritstift, och hack i häl följer Alf Henrikson på flinka versfötter.

Ur denna stora karikatyrsamling- och med några nya tillskott har de två konstnärerna nu sammanställt ett urval på femtio stycken storsvenskar, varav sex damer. Urvalet följer vilket är väntat av herrar som dessa 1 två - varken rangrullor, statskalender, taxeringskalender eller andra av nationens artighetsmätare: dess princip har varit att få med de tacksammaste uppsynerna i dug- lighetens och talangens vidlyftiga nationella kadrer. Att sedan statsministern och överbefälhavaren, utrikesexcel- lensen och finansministern, operachefen och flygchefen, flertalet av rikets lärda huvuden och en lång rad av dess artister på skilda fält hör till dessa, vilkas fysionomier tänder en glimt i ögat på en karikatyrist och en poet är ju en sak för sig.

Summa: en verkligt rolig bok som bör tilltala humorn hos dem av offren som så hava kan och kanske något mindre nobla glädje- former hos deras anförvanter, vänner och allmänna omgivning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen