Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Historien om Sverige Del 6 : Gustavs dagar

Historien om Sverige Del 6 : Gustavs dagar

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 1997. 575 sidor.

Mycket gott skick. Den 1 mars 1771 om kvällen satt den 25-årige svenske tronföljaren Gustav i grevinnan d'Egmonts loge på Operan i Paris då den svenske ambassadören Creutz kom med meddelandet från Stockholm att Adolf Fredrik dött och att tronföljaren utropats till kung Gustav III. Med denna dramatiska scen börjar den sjätte delen av Historien om Sverige, som handlar om "tjusarkungen" och hans tid - en tid full av inre och yttre dramatik, politiska intriger, kupper och krig såväl som konst och kultur, litteratur, teater och musik. Symptomatiskt är det också på operan, fast nu i Stockholm, som Gustav III:s regeringstid slutar under den beryktade maskeradbalen 1792. Ingen svensk kung har väl fängslat så många svenskar genom tiderna eller blivit ås omskriven som Gustav III, fast åsikterna har varit minst sagt skiftande. Och kanske just detta, det motsägelsefulla i hans karaktär, gör kungen själv och den epok han så starkt dominerar till en så spännande och färgstark period i vår historia. Om allt detta berättar Herman Lindqvist alldeles särskilt engagerat eftersom den gustavianska eran är den period i vår historia som fascinerar honom mest.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
911971372x
Titel
Historien om Sverige. Gustavs dagar
Författare
Herman Lindqvist
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1997
Omfång
575 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
137 x 218 mm Ryggbredd 138 mm
Vikt
826 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om Sverige del 6

Den 1 mars 1771 om kvällen satt den 25-årige svenske tronföljaren Gustav i grevinnan d'Egmonts loge på Operan i Paris då den svenske ambassadören Creutz kom med meddelandet från Stockholm att Adolf Fredrik dött och att tronföljaren utropats till kung Gustav III.
Så börjar den sjätte delen av Historien om Sverige, som handlar om "tjusarkungen" och hans tid - en tid full av inre och yttre dramatik, politiska intriger, kupper och krig såväl som konst och kultur, litteratur, teater och musik. Symptomatiskt är det också på operan, fast nu i Stockholm, som Gustav III:s regeringstid slutar under den beryktade maskeradbalen 1792.
Om allt detta berättar Herman Lindqvist alldeles särskilt engagerat eftersom den gustavianska eran är den period i vår historia som fascinerar honom mest.