Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Wanderung
Wanderung Wanderung

Wanderung

Inbunden bok. Guhrkamp Verlag Berlin. 1949. 115 sidor.

Gott skick. Klotband med linneöverdrag. Boken spretar något. Gåvoinskift. Nobelpristagare i litteratur 1946. Tysk text. Boken är sparsamt illustrerad med teckningar i färg från 1920 års förstautgåva.
Hermann Hesses reflektioner och dikter om hans vandring till Ticino hör till poetens vackraste texter. Skapat 1917/18 efter flera år av poetisk tystnad (på grund av Hesses engagemang i krigsfångarnas välfärdstjänst), beskriver dessa reseintryck metaforiskt gränsöverskridandet från nordens kyla och abstraktion till värmen och den kreativa sinnligheten i söder, hans vändning från borgerligheten till den lösdrivna äventyraren. Samtidigt visar de hans förändring från vita activa till vita contemplativa: de utgör förspelet till "Klingsor"-berättelserna, "Siddhartha" och "Steppenwolf", som dök upp i snabb följd kort därefter.

Hermann Hesse (1877-1962) föddes i Tyskland och blev senare medborgare i Schweiz. Som en västerländsk man djupt påverkad av det österländska tänkandets mystik, skrev han många romaner, berättelser och essäer som bär på en vital andlig kraft som har fångat fantasin och lojaliteten hos många generationer av läsare. 1946 fick han Nobelpriset i litteratur. (nobel)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish