Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vikingatider : När världen öppnades

Vikingatider : När världen öppnades

Inbunden bok. Historiska Media. 2023. 336 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Det finns många föreställningar om vikingatiden, bland annat om hornhjälmsprydda män som drar på plundringståg och härjar i österled och västerled. Men vikingatiden handlade om så mycket mer än strider. Den handlade om fyra sekler av global utveckling, nyfikenhet, mänskliga möten och resor till världens ände.

Vikingatider bygger på den senaste forskningen och målar upp en större och bredare bild av perioden. Ofantliga mängder arkeologiska fynd som gjorts i Skandinavien har sitt ursprung i andra delar av världen. På motsvarande sätt har skandinaviska resenärer lämnat spår på andra platser de har besökt. Tillsammans tecknar föremålen en bild av en svunnen, annorlunda och fantasieggande värld där människor träffades över långa avstånd, bedrev handel, utbytte erfarenheter och formade nya idéer. Med rörelserna följde tankar som skulle förändra världen för alltid.

Anna Lihammer är doktor i historisk arkeologi och har skrivit flera böcker om vikingatiden. Ted Hesselbom är konstnär och chef vid Sigtuna museum. Tillsammans har de tidigare utkommit med Vikingen: En historia om 1800-talets manlighet (2021).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789180501149
Titel
Vikingatider : när världen öppnades
Författare
Lihammer, Anna
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2023
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
205 x 235 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
1232 g
Språk
Svenska
Baksidestext
AUGUSTPRISNOMINERAD!»En allmänbildande, välskriven och vacker bok.« Dagens NyheterDet finns många föreställningar om vikingatiden, bland annat om hornhjälmsprydda män som drar på plundringståg och härjar i österled och västerled. Men vikingatiden handlade om så mycket mer än strider. Den handlade om fyra sekler av global utveckling, nyfikenhet, mänskliga möten och resor till världens ände.Vikingatider bygger på den senaste forskningen och målar upp en större och bredare bild av perioden. Ofantliga mängder arkeologiska fynd som gjorts i Skandinavien har sitt ursprung i andra delar av världen. På motsvarande sätt har skandinaviska resenärer lämnat spår på andra platser de har besökt. Tillsammans tecknar föremålen en bild av en svunnen, annorlunda och fantasieggande värld där människor träffades över långa avstånd, bedrev handel, utbytte erfarenheter och formade nya idéer. Med rörelserna följde tankar som skulle förändra världen för alltid.Anna Lihammer är doktor i historisk arkeologi och har skrivit flera böcker om vikingatiden. Ted Hesselbom är konstnär och chef vid Sigtuna museum. Tillsammans har de tidigare utkommit med Vikingen: En historia om 1800-talets manlighet (2021).