Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Träden längs med bäcken : essäer om människor och djur

Träden längs med bäcken : essäer om människor och djur

Inbunden bok. Carlsson. 2022. 211 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// En av vår litteraturs främsta naturskildrare återkommer här med en bok som ligger nära hans värmländska hem- och skogsbygder. Han har ett säkert öga för hur djuren rör sig, var de företrädesvis uppskattar att ha sin nattliga vila. Han känner lokattens mönster, var älgarna helst uppehåller sig, hur tjädrarna lever och förökar sig.

Men han kopplar samtidigt an till litteraturens uttryck, hur poeterna väljer att använda årets gång och skiftningar i sina dikter. Han återkopplar till klassiska skildrare både hemmavid och internationellt, särskilt till föregångaren Björn von Rosen, som han tidigare skrivit om i bokform.

Holmlöv betraktar vattnet, dess magi, både i flytande form och som is. Han kopplar an till konsten och måleriet liksom till musiken. Han fångar naturens och ljusets magi.

Och han återkommer till sitt beslut att flytta från arbets- och forskarmiljö på litteraturvetenskapliga institutionen till det lantliga och totalt annorlunda livet i glesbygd - men mitt i naturen.

Olle Holmlöv är författare och litteraturvetare bosatt i Sörmark, Östmark, i nordvästra Värmland. Hans senaste bok är Djuröga (2017).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189065116
Titel
Träden längs med bäcken : essäer om människor och djur
Författare
Holmlöv, Olle
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2022
Omfång
211 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
120 x 190 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En av vår litteraturs främsta naturskildrare återkommer här med en bok som ligger nära hans värmländska hem- och skogsbygder. Han har ett säkert öga för hur djuren rör sig, var de företrädesvis uppskattar att ha sin nattliga vila. Han känner lokattens mönster, var älgarna helst uppehåller sig, hur tjädrarna lever och förökar sig. Men han kopplar samtidigt an till litteraturens uttryck, hur poeterna väljer att använda årets gång och skiftningar i sina dikter. Han återkopplar till klassiska skildrare både hemmavid och internationellt, särskilt till föregångaren Björn von Rosen, som han tidigare skrivit om i bokform. Holmlöv betraktar vattnet, dess magi, både i flytande form och som is. Han kopplar an till konsten och måleriet liksom till musiken. Han fångar naturens och ljusets magi. Och han återkommer till sitt beslut att flytta från arbets- och forskarmiljö på litteraturvetenskapliga institutionen till det lantliga och totalt annorlunda livet i glesbygd - men mitt i naturen. Olle Holmlöv är författare och litteraturvetare bosatt i Sörmark, Östmark, i nordvästra Värmland. Hans senaste bok är Djuröga (2017). ___
"Innehållet i boken är på sitt sätt en upplevelserik, brokig blandning av textmassor med infallsvinklar av högst olika historiskt och geografiskt slag  Stilen är oftast säregen, ibland fylls nästan en hel sida med endast en lång Holmlöv-mening. Boken är säkert läsvärd för många."
 Janne Johansson, BTJ. Helhetsbetyg: 4