Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svekets sommar. Pocket.

Svekets sommar. Pocket.

MånPocket 1999. 216 sidor.

Mycket gott skick. Elevrecension:1989 Himmelska Fridens torg. Poeten Lin Ying går med de demonstrerande studenterna som kämpar för ett mer demokratiskt samhälle med mindre påtryckning utav det kommunistiska partiet. Lin Ying överlever den blodiga massakern och får hjälp att ta sig till lägenheten där hennes pojkvän Chen Yu väntar. Med mycket om och men kommer hon upp till lägenheten eftersom det är utegångs förbud som ska göra att folket ska hålla sig inne medan upproret slås ned med brutalt våld. Väl uppe i lägenheten hittar hon sin pojkvän i sängen med en flicka som visar sig vara hans fru, som han sagt att han lämnat bakom sig för två år sedan.
Hon har ingenstans att ta vägen, nu när Chen Yu hade förrått henne genom att ligga med den han sa att han hatade mest av alla. Hon skulle aldrig kunna förlåta honom för det.
Lin Ying stapplar sig trött iväg bort ifrån lägenheten. Hon önskar att tröttheten ska uppsluka henne så att hon somnar in och allt bara slutar.

Poeten Lin Ying får utstå mycket under en sommar då allt utspelar sig. Hon som redan under barndomen fick utstå svårigheter inom familjen och fattigdomen som är vanlig i Kina. Priset hon tillslut får betala för att leda strömmen som är annorlunda jämfört med samhällets tankar, är högt då hon ställs inför olika prövningar.
Lin Ying har feministiska tankar som inte stämmer överens med vad samhället tycker. Hon diskuterar även hur viktigt det är att folket är fritt och får tycka och tänka som de vill.
Boken är en frispråkig skildring utav Hong Ying, som förtäljer hur svårt det är att vara kvinna under revolten i Kina i slutet av 1980-talet.
Boken kan rekommenderas till personer av starkt politiskt intresse som hela tiden präglar bokens skrift. Det förekommer även annorlunda dikter som är känslogripande, gör att man ställer frågan till sig själv, hur kan vi förhindra detta lidande. Folket har lidit och varje generation har drömt om att göra revolt mot de andra men har inte gjort det tills 1989 då studenterna tog mod och utförde något modigt.

Traditionen ligger fast rotad i samhället där de äldre "visare" männen styr och ställer. Diciplinen som författaren Hong Ying beskriver i boken är otrolig. De talar hövligt med varandra även om de är värsta fiender, de döljer det inom sig. De kan utstå mycket är beredd att lägga det bakom sig för att fortsätta livet i samma tröga bana som tidigare.
Boken är lite utav den långsamma händelse förloppet och kan i vissa avsnitt te sig seg, men som sedan lyfts upp utav reflektioner ifrån vad allt började med.
Kultur krocken är stor och man får lära sig hur det är att vara en vanlig kinesisk människa med blicken mot väst världen, där ens vänner faller som käglor under partiets framfart.

Skriven av Ester Sp1a
Upplagd av SP2A Bolandgymnasiet kl.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9176435555
Titel
Svekets sommar
Författare
Hong, Ying - Gustafsson Chen, Anna
Förlag
Stockholm : MånPocket
Utgivningsår
1999
Språk
Svenska