Ost och skaldjur
Mycket gott skick. ICA-förlaget, Västerås 1959. 111 sidor + 8 planschsidor med fotografier i färg och s/v samt omslag och lekfulla illustrationer i flera färger av Torsten Bergentz. Förlagets illustrerade klotryggsband. [21x13,5 cm]. Första och enda upplagan. I mycket ovanligt fint skick. - Redigerad av Silva Ekström. Märit Huldt (1912-2006) känd under signaturen Hiram, var en inflytelserik svensk matskribent och kokboksförfattare. Hon fick stort genomslag i svenska hem, inte minst genom den populära Hirams kokbok, som blev en modern klassiker inom svensk matlagning. (Källa Wikipedia). Asta Östenius (1919-2009) var en svensk provkökschef, kokboksförfattare och folkbildare. Hon är särskilt känd som ansvarig för Rutiga kokboken, som blev en av Sveriges mest sålda och inflytelserika kokböcker under slutet av 1900-talet. (Källa Wikipedia). Ämnesord: Gastronomi, Kokböcker, Skaldjur, Ost, Kokbok, Matlagning
Förlagsfakta
- ISBN
- 9144073518
- Titel
- Svensk stad
- Författare
- Paulsson, Gregor
- Förlag
- Lund : Studentlitt
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
