Hirams gröna kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Jag älskar denna kokbok. Det känns som om jag sitter och läser i min käraste svärmors recepthäften. Jag läser varenda rad och njuter av både bilder och ord. Ett riktigt guldkorn till dig som uppskattar gammal husmanskost men framförallt riktigt god mat.
Boken har mindre skavanker på fram och baksida. Även lätt kantstött och mindre skönhetsfel på övre delen av bokryggen. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och i mycket gott lässkick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127134799
- Titel
- Hirams gröna kokbok
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 163 x 218 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Just nu gillar jag mest Hirams gröna kokbok i nyutgåva.
Mikael Mölstad, Svenska Dagbladet
Märit Huldt, alias Hiram, var en av Sveriges genom tiderna främsta matskribenter. Hennes enkla och roliga recept byggde på filosofin att matlagning ska vara opretentiös och lustfylld, och hon var tidig med att påtala vikten av råvaror med hög kvalitet. Precis som med alla annan matlagning var Hiram före sin tid när det gällde vegetariska rätter.
Hirams tidigare utgivning innehåller massor av roliga, enkla och ovanliga gröna recept på förrätter, tilltugg, middagar och efterrätter. I Hirams gröna kokbok har matskribenten Milena Bergquist samlat de allra bästa, totalt cirka 130 recept, varvat med sina egna tips för att tillaga grönare rätter.
Exempel på recept är österrikisk potatissoppa, friterade lökringar, spagetti Zoagli, ostlåda med valnötter och jordgubbsmaräng.
Hennes personliga stil och recept med roliga illustrationer förmedlar än i dag lust och inspiration.
Nya Kristinehamns-Posten