Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Framtidens arbetsmarknad - framtidens skola

Framtidens arbetsmarknad - framtidens skola

Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2019. 178 sidor.

Nyskick. Ny från förlaget.
Skolan som samhällsfenomen befinner sig i korsvägen mellan dåtid och framtid. Den ska å ena sidan förmedla ett kunskaps- och kulturarv till eleverna, den ska å andra sidan förbereda dem för ett liv i ett framtida samhälle och arbetsliv. Denna bok är ett försök att skapa förståelse och intresse för framtidsfrågor bland beslutsfattare och personal inom skolsektorn. Exempel på frågor som tas upp är: Den framtida arbetsmarknaden med utgångspunkt i automatisering, robotisering och globalisering Det framtida yrkeslivet där delvis nya kompetenser efterfrågas Betydelsen av den tryckta boken och bildning i en digital tid Framtidskompetenser och hur sådana kan mätas eller utvärderas i ett skolsammanhang, till exempel med hjälp av digitala verktyg Möjliga framtidsscenarier för svensk skola där författaren resonerar kring användningen av data och artificiell intelligens samt vilka kunskaper och kompetenser som prioriteras i skolan. Framtidens arbetsmarknad – framtidens skola riktar sig till lärare och rektorer men även till beslutsfattare, skolchefer och förvaltningspersonal.
Jan Hylén är fil dr i statsvetenskap. Bakgrund; Skolverket bl a som forskningschef, sakkunnig och utredare på Utb.dep och analytiker på OECD. Nu verksam som fristående utbildningsanalytiker med uppdrag åt bl a Unesco, EU och OECD.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144134253
Titel
Framtidens arbetsmarknad - framtidens skola
Författare
Hylén, Jan
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2019
Omfång
178 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
155 x 223 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Skolan som samhällsfenomen befinner sig i korsvägen mellan dåtid och framtid. Den ska å ena sidan förmedla ett kunskaps- och kulturarv till eleverna, den ska å andra sidan förbereda dem för ett liv i ett framtida samhälle och arbetsliv. Denna bok är ett försök att skapa förståelse och intresse för framtidsfrågor bland beslutsfattare och personal inom skolsektorn.

Exempel på frågor som tas upp är:
Den framtida arbetsmarknaden med utgångspunkt i automatisering, robotisering och globalisering
Det framtida yrkeslivet där delvis nya kompetenser efterfrågas
Betydelsen av den tryckta boken och bildning i en digital tid
Framtidskompetenser och hur sådana kan mätas eller utvärderas i ett skolsammanhang, till exempel med hjälp av digitala verktyg

Möjliga framtidsscenarier för svensk skola där författaren resonerar kring användningen av data och artificiell intelligens samt vilka kunskaper och kompetenser som prioriteras i skolan. Framtidens arbetsmarknad – framtidens skola riktar sig till lärare och rektorer men även till beslutsfattare, skolchefer och förvaltningspersonal.