Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
SVENSKA SOM ANDRASPRÅK i forskning, undervisning och samhälle
SVENSKA SOM ANDRASPRÅK i forskning, undervisning och samhälle SVENSKA SOM ANDRASPRÅK i forskning, undervisning och samhälle SVENSKA SOM ANDRASPRÅK i forskning, undervisning och samhälle

SVENSKA SOM ANDRASPRÅK i forskning, undervisning och samhälle

Inbunden bok. Studentlitteratur. 2:8 uppl. 2016. 868 sidor.

Mycket gott skick. Inlaga i absolut nyskick. Givetvis ej namnad/ägarmärkt. Pärmen dock kantstött nertill enligt bild #2, därav bara "mkt gott skick".

Andraspråksinlärning och andraspråksanvändning är ett livligt och mångfasetterat internationellt forskningsområde, där även andraspråksundervisningens politiska, kulturella och sociala dimensioner har fått stor uppmärksamhet.

Att språket spelar en avgörande roll för skolframgång liksom för integration och delaktighet i samhället är ett välkänt faktum. Därför är det av stor betydelse att all utbildning genomsyras av språklig medvetenhet och ett mångkulturellt förhållningssätt. I denna andra, omarbetade upplaga av boken presenteras ett brett och aktuellt urval studier samlade kring tre områden, som belyser andraspråksforskningens olika frågor och perspektiv: andraspråk och individ, andraspråk och samhälle samt undervisningspraktik i det flerspråkiga klassrummet.

Svenska som andraspråk - i forskning, undervisning och samhälle fungerar som ett viktigt kunskapsunderlag och stöd för alla de lärare, skolledare och andra utbildningsansvariga som strävar efter att åstadkomma bättre förutsättningar för flerspråkig utveckling och framgångsrik andraspråksanvändning.

Bokens redaktörer Kenneth HYLTENSTAM, professor i tvåspråkighetsforskning, och Inger LINDBERG, professor i tvåspråkighet met inriktning på andraspråksinlärning, är båda verksamma vid Stockholms universitet. I boken medverkar ett trettiotal andraspråksforskare.

23 x 16 cm - 1360 g
Skickas spårbart eller hämtas i Bjärnum (Norra Skåne). Se även mina övriga böcker, varav många i presentskick! (enhetsporto, oavsett antalet böcker du beställer).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144070650
Titel
Svenska som andraspråk : i forskning, undervisning och samhälle
Författare
Hyltenstam, Kenneth
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2013
Omfång
868 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 48 mm
Vikt
1380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Andraspråksinlärning och andraspråksanvändning är ett livligt och mångfasetterat internationellt forskningsområde, där även andraspråksundervisningens politiska, kulturella och sociala dimensioner har fått stor uppmärksamhet. Att språket spelar en avgörande roll för skolframgång liksom för integration och delaktighet i samhället är ett välkänt faktum. Därför är det av stor betydelse att all utbildning genomsyras av språklig medvetenhet och ett mångkulturellt förhållningssätt. I denna andra, omarbetade upplaga av boken presenteras ett brett och aktuellt urval studier samlade kring tre områden, som belyser andraspråksforskningens olika frågor och perspektiv: andraspråk och individ, andraspråk och samhälle samt undervisningspraktik i det flerspråkiga klassrummet. Svenska som andraspråk – i forskning, undervisning och samhälle fungerar som ett viktigt kunskapsunderlag och stöd för alla de lärare, skolledare och andra utbildningsansvariga som strävar efter att åstadkomma bättre förutsättningar för flerspråkig utveckling och framgångsrik andraspråksanvändning.