Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Botgörarna

Botgörarna

av

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2004. 438 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Den här gången har den lynnige John Rebus gått för långt. Efter att ha kastat en kopp te på sin chef, Gill Templer, blir han skickad till den skotska polisskolan för att tillsammans med några minst lika egensinniga kolleger från den skotska poliskåren lära sig konsten att samarbeta. Men den verkliga anledningen till Rebus vistelse på Tulliallan är att försöka få fram bevis mot tre av de andra poliserna, som misstänks ha fifflat till sig pengar och narkotika under en mordutredning. Men det är lättare sagt än gjort, och de tre poliserna är beredda att gå hur långt som helst för att bevara sin mörka hemlighet Ian Rankin har lovprisats för sin förmåga att kombinera en medryckande intrig med en nyanserad personskildring. I Botgörarna tar han ännu en gång med läsarna på en skrämmande resa genom ett Skottland och Edinburgh där de tjusigaste fasader kan dölja de skummaste interiörer och där till synes respektabla invånare visar sig bära på mörka hemligheter. För Botgörarna har Ian Rankin tilldelats Edgar Award.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish

7 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9137123890
Titel
Botgörarna
Författare
Ian Rankin
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum
20040908
Omfång
438 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 234 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
775 g
Språk
Svenska
Baksidestext
John Rebus är sig lik – lynnig, envis och ständigt beredd att gå sina egna vägar. Men den här gången går han för långt. Under en fruktlös utredning om det brutala mordet på Edward Marber, en konsthandlare i Edinburgh, kastar Rebus en kopp te på sin chef, Gill Templer.  Resultatet av hans utbrott blir att han stängs av från utredningen och i stället skickas till Tulliallan, polisskolan som är belägen i skotska högländerna. Där ska han och en samling minst lika egensinniga kolleger från den skotska poliskåren lära sig konsten att samarbeta, något som de alla har haft svårigheter med. Tillsammans ska de lösa ett gammalt, hittills olöst fall – mordet på en halvkriminell figur vid namn Rico Lomax.   Men det visar sig snart att Rebus vistelse på Tulliallan inte är vad den först verkar som. Utbrottet med den slängda temuggen är egentligen bara en ursäkt för att kunna skicka Rebus till Tulliallan (även om Gill Templer är sur för att han kastade så hårt). De högsta cheferna misstänker nämligen att tre av de andra poliserna som har blivit skickade till Tulliallan har fifflat till sig pengar, eller möjligen narkotika, under en tidigare utredning. Tanken är nu att Rebus ska försöka få fram bevis mot de tre, men det blir lättare sagt än gjort. Och dessutom har Rebus själv kopplingar till Lomax-fallet, något han har all anledning att dölja för de andra  Samtidigt arbetar Rebus egentliga samarbetspartner, Siobhan Clarke, vidare med Marber-fallet. Hon har precis blivit befordrad, till sina manliga kollegers förtret, och måste mer än någonsin visa vad hon går för. Problemet är att Marber-fallet är komplicerat och listan över misstänkta bara växer. I Edinburghs konstnärskretsar verkar misstro, hat och avundsjuka vara vardagsmat.  Till slut anhålls en man för mordet på Edward Marber, men Siobhan är övertygad om att det är fel man som har gripits. Hon är i stället säker på att den skyldige är en man vid namn Cafferty, en gangsterkung som Rebus vid ett flertal tillfällen försökt sätta dit för grova brott, men hittills har han alltid lyckats slinka undan. Men Siobhan ger sig inte, och under utredningens gång kommer hon närmare Cafferty än hon hade kunnat drömma om  IBotgörarna  tar Ian Rankin ännu en gång med läsarna på en skrämmande resa genom ett Skottland och Edinburgh där de tjusigaste fasader kan dölja de skummaste interiörer och där till synes respektabla invånare visar sig bära på mörka hemligheter.