Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bedårande

Bedårande

Häftad bok. Aska Förlag. 1 uppl. 2023. 160 sidor.

Mycket gott skick. Dansk roman som dissekrerar livets början och slut. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. 8:o. 192x138x15 mm. 270 g. Egentligt nytt ex, stämplat "gallrat" vilket innebär att boken har ankommit bibliotek men har gallrats redan vid ankomst och således inte ingått i dess utlåningsbestånd. [4520]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189399167
Titel
Bedårande
Författare
Hede, Ida Marie
Förlag
Aska Förlag
Utgivningsår
2023
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
138 x 192 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
270 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kroppen är inte intakt. Den är porös och ständigt på väg mot sin upplösning. Och döden är kanske inte det underjordiska, det osynliga – mörkret. Utan snarare ett territorium. Ett rum av skiftande proportioner du kan kliva in i. Ett minne. Kanske en gummihand.
⁣⁣

Bedårande dissekerar livets början och slut. Och det att livet består av individens konstanta förvandling. En förvandling som på det intellektuella och själsliga planet sammanförs med individens primala kroppslighet – den blir till kött och blod, den luktar och kryllar av mikroorganismer.
⁣⁣

Vi möter B som nybliven mamma till Æ. Efter förlossningen förändras B. Vad händer med B när de kroppsliga och själsliga gränserna mellan förälder och barn blir alltmer otydliga? B som annars är “mitt i livet” upptas däremot allt mer av döden, en upptagenhet som når sin kulmen med B:s fars bortgång. Döden är osynlig och på samma gång konstant närvarande. Genom en essäliknande prosa återges B:s försök att fånga in och till och med förkroppsliga döden.
⁣⁣

Ida Marie Hede river sig in i frågor kring vad det innebär att föda och födas, att försvinna in i en familjegemenskap, att dö. Att människan kan existera avgränsad från sin omgivning framstår som en chimär.
⁣⁣

Men under den ständiga färden mot den oundvikliga upplösningen är vi aldrig ensamma. Vi verkar i och genom varandra.