Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
DEN ENGELSKA FLAGGAN

DEN ENGELSKA FLAGGAN

Inbunden bok. Weyler Förlag. 1 uppl. 2008. 83 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 19x14cm 210g Utgallrad biblioteksbok, trol aldrig utlånad, sedvanl stämplar etc. Skyddsomslag prydligt plastat på bandet.
FÖRLAGSINFORMATION: "Mellan katastrof och katastrof Efter andra världskrigets slut ockuperades Ungern av sovjetiska trupper och med Röda armén i ryggen etablerades 1948 ett auktoritärt stalinistiskt styre. Det ökande förtrycket, den inskränkta friheten och den ständiga skräcken bidrog till att en studentdemonstration i oktober 1956 växte till ett hela folkets uppror Ungernrevolten. Fem dagar av våld och oro följde, därefter verkade det som om Sovjet faktiskt var på väg att dra sig tillbaka. Glädjen skulle dock bli kortvarig och ungrarna fick bara uppleva en vecka av hopp om självständighet. Den fjärde november rullade sovjetiska pansarvagnar in i Budapest. Över 2500 ungrare dödades, civila så väl som militärer, andra sattes i fängelse eller skickades till arbetsläger. Ytterligare 200000 flydde västerut.Imre Kertész var inte en av dem; språket höll honom kvar. Den engelska flaggan handlar om tiden mellan de två katastroferna."
Hist

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789185849116
Titel
Den engelska flaggan
Författare
Imre Kertész
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
83 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 192 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
206 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mellan katastrof och katastrof

Efter andra världskrigets slut ockuperades Ungern av sovjetiska trupper och med Röda armén i ryggen etablerades 1948 ett auktoritärt stalinistiskt styre. Det ökande förtrycket, den inskränkta friheten och den ständiga skräcken bidrog till att en studentdemonstration i oktober 1956 växte till ett hela folkets uppror Ungernrevolten. Fem dagar av våld och oro följde, därefter verkade det som om Sovjet faktiskt var på väg att dra sig tillbaka. Glädjen skulle dock bli kortvarig och ungrarna fick bara uppleva en vecka av hopp om självständighet. Den fjärde november rullade sovjetiska pansarvagnar in i Budapest. Över 2500 ungrare dödades, civila så väl som militärer, andra sattes i fängelse eller skickades till arbetsläger. Ytterligare 200000 flydde västerut.

Imre Kertész var inte en av dem; språket höll honom kvar. Den engelska flaggan handlar om tiden mellan de två katastroferna.