Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nära himlen i det gröna helvetet

Nära himlen i det gröna helvetet

Inbunden bok. Marcus förlag. Första uppl. 2007. 211 sidor.

Gott skick. Inbunden i förlagets pappband. Främre falsen nedtill med liten pappersskada. Frampärmens insida med märken efter avlägsnad etikett.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789179995300
Titel
Nära himlen i det gröna helvetet
Författare
Ingegerd Rooth
Förlag
Marcus förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
211 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
141 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
352 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”En dag kom de bärande med Adrien, en liten sjuåring som bodde på kullen. Han hade väldiga andningssvårigheter som bara blev värre och värre. Troligen hade han fått en majsbit i halsen, menade hans kompisar. Han var alldeles blå och han skulle dö inom några minuter om ingenting gjordes. En gång hade jag sett på, när man gjorde ett snitt i luftstrupen, det var på öronkliniken i Sundsvall. Jag slog förtvivlat i mina gamla böcker, jag bad till Gud, och sen droppade jag eter på den öppna narkosmasken över hans lilla ansikte, tog kniven och började. Det var ingen majsbit …”

Nära himlen i det gröna helvetet är Ingegerd Rooths berättelse om kärleken till medmänniskan och ett liv i tjänst för Gud. I Rufijiflodens delta i sydöstra Tanzania bedriver hon uppmärksammad malariaforskning och kämpar för utstötta och sjuka. Kulturen är starkt präglad av hedniska riter och kvinnoförtryck, men hennes kärlek till ensamma mammor och övergivna barn flödar över.

Stanley Sjöberg skriver i förordet: ”Jag har följt Ingegerd Rooths missionsinsats i många år och imponerats av omfattningen av denna verksamhet.Hon berättar på ett sätt som fullkomligt fängslar och samtidigt förstärker trovärdigheten för det kristna missionsarbetet i Afrika.”

Ingegerd Rooth är läkare, praktiserande kirurg och medicine doktor. Hon har under många år arbetat som missionär och bedrivit hälso- och sjukvård i Tanzania och örutvarande Kongo. Ingegerd Rooth är medlem i Pingstförsamlingen i Helsingborg. Nära himlen i det gröna helvetet är hennes första bok.