Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Så olika - så lika

Så olika - så lika

Häftad bok. Ord & kulturs förlag. 1 uppl. 2014. 203 sidor.

Nyskick. Oläst bok! Författarhälsning på försättsbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197941693
Titel
Så olika - så lika
Författare
Göransson, Ingemar E. L.
Förlag
Ord & kulturs förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
203 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under senhösten 2013 föddes idén till den bok som du håller i din hand. Genom en gemensam vän som föreslog att vi tillsammans borde skriva en bok. Vi tyckte att idén var en god sådan och såg snart det spänningsfält som låg i våra skillnader i ålder, etnisk bakgrund, temperament och givetvis genusperspektivet.

De flesta av texterna är ursprungligen skrivna för sociala medier men bearbetade för publicering i bokform. Man kan säga att detta är den första samhällsorienterade boken som har skrivits på sociala medier.

Texterna är skrivna i en tid då skolan blivit en marknad för spekulanter. En tid då lönedumpning håller på att bli normaltillståndet och A-kassan har blivit en Potemkinku-liss. Då 600.000 medborgare skaffat sig privat sjukförsäkring då den generella inte ger något skydd vid sjukdom. Men också en tid då rasism och fascism är på frammarsch och demokratin hotas.

Hur stora var våra skillnader i uppfattning om Sverige och världen som den ser ut idag? Vi upptäckte när vi bytte texter med varandra att vi närmade oss samhället från två diametralt olika håll och med olika erfarenheter, men hamnade i slutänden i en slags konsensus i vår uppfattning om vart vi är på väg även om det skiljde sig i hur.

Det har varit en spännande och lärorik resa att tillsammans arbeta fram det du nu håller i din hand och förhoppningsvis skall finna värt att läsa. Kanske du också inser att när det kommer till pudelns kärna är vi inte så olika som utanskriften kan tyda på utan vi är mer lika. Och, undra på det – vi är människor och inget annat.