Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
I skuggan vilar mörkret

I skuggan vilar mörkret

Inbunden bok. Ord & kulturs förlag. 1:a uppl. 2013. 308 sidor.

Nära nyskick. Gåvotillskrift från författaren.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789197941662
Titel
I skuggan vilar mörkret
Författare
Göransson, Ingemar E L
Förlag
Ord & kulturs förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
308 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 240 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ingemar E. L. Göranssons romandebut ”I skuggan vilar mörkret” är en roman om vår tid, men också en roman om det samhälle där människor och människovärde saknar betydelse. Ett samhälle där med Oscar Wildes ord vi “knows the price of everything and the value of nothing.” Ett samhälle där cynism och egoism är tvillingar. Läsaren möter konsekvenserna av detta samhälles underlåtenhet att se och förstå vad det gör men skilda individer. Må vara ett så aktuellt ämne som mobbning och pennalism, men också hur politiska beslut påverkar den enskilde medborgarens liv.

Boken är en i många stycken grym och kriminell berättelse om en kriminell tid som inte kan skildras på annat sett än ur kriminellt perspektiv. Men också en berättelse om att förändring är möjlig.

Idén har funnits i mer än 20-25 år i författarens huvud. Det har varit upprepade försök men varje gång har det misslyckats fram tills nu. Plötsligt, som av en ”gudomlig ingivelse” fick idén sitt eget liv och blev den bok ”I skuggan vilar mörkret” som nu finns att läsa.

Försvann Björn Victorsson frivilligt och i så fall varför? Det är den fråga som privatutredaren Lars-Jonathan Västby får i uppdrag att söka finna svaret på.

Cynikern L-J Västby kommer att finna en verklighet som till och med han skräms av. ”I SKUGGAN VILAR MÖRKRET” är en roman om tillvarons främlingskap och ställer frågan på sin spets om hur långt kan en människan pressas innan hon antingen ger upp eller slår tillbaka.

Läsaren möter en skuggvärld som finns i den marknadsliberala nutiden, men vi aldrig ser och i skuggorna möter Västby inte bara mörker utan även ondska utan gränser. Han tvingas till sist att omvärdera sin egen livshållning.

”I SKUGGAN VILAR MÖRKRET” utspelas på platser så väsensskilda som Linköping och London, Stockholm och Dalarna, men överallt finns den skugga som skrämmer och inger skräck och ångest.

Romanen är författarens debut som romanförfattare efter flera uppmärksammade och kritikerrosade faktaböcker om vår moderna nutid.