Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det löstagbara sinnet. Historia om glasögon

Det löstagbara sinnet. Historia om glasögon

Carlssons 2010. Inbunden med skyddsomslag, 178 sidor, 450 gram.

Nära nyskick. Glasögon, hjälpmedel för att se, har funnits länge i människans historia. Kanske uppfanns de i Italien på 1200-talet. I mycket handlar glasögonens historia också om läsandets, lärdomens, högfärdens och klarsynthetens emblem. Glasögon skapar närvaro och livskvalitet. Här berättar Lundkvist om ljusets natur, om regnbågens betydelse, om hur människan på olika sätt försökt förbättra sitt seende. Synen i sig är ett svårförklarat fenomen linsslipandet är en hel vetenskap. Vilka upptäckter hade kineserna gjort i sina ansträngningar för att förbättra synen och hur tidigt? Vad såg egentligen Marco Polo? Här visas världens äldsta glasögon. Synforskningen fram till idag beskrivs. Rikt bildmaterial.

Ingemar Lundkvist är författare och vetenskapsjournalist. Han har skrivit böcker om fönsterglasets historia, om pennor m.m.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173313599
Titel
Det löstagbara sinnet : historia om glasögon
Författare
Ingemar Lundkvist
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2010
Omfång
178 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
159 x 252 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
469 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Glasögon, hjälpmedel för att se, har funnits länge i människans historia. Kanske uppfanns de i Italien på 1200-talet. I mycket handlar glasögonens historia också om läsandets, lärdomens, högfärdens och klarsynthetens emblem. Glasögon skapar närvaro och livskvalitet. Här berättar Lundkvist om ljusets natur, om regnbågens betydelse, om hur människan på olika sätt försökt förbättra sitt seende. Synen i sig är ett svårförklarat fenomen linsslipandet är en hel vetenskap. Vilka upptäckter hade kineserna gjort i sina ansträngningar för att förbättra synen och hur tidigt? Vad såg egentligen Marco Polo? Här visas världens äldsta glasögon. Synforskningen fram till idag beskrivs. Rikt bildmaterial.

Ingemar Lundkvist är författare och vetenskapsjournalist. Han har skrivit böcker om fönsterglasets historia, om pennor m.m.