Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den nyttiga nosen

Den nyttiga nosen

Bilda förlag 2000, Mycket fint skick. ---------------Den nyttiga nosen berättar om duktiga hundar som satt sin nos i människans tjänst och letar reda på bomber, minor, narkotika, försvunna människor m.m.

Boken tar även upp forskning som lär oss förstå hundarna bättre, liksom träningsmetoder som gör dem ännu nyttigare.

Zoologen Kenth Svartberg har sammanställt befintlig litteratur om hundars inlärningsförmåga. Den holländska juristen Adee Schoon har studerat hur tillförlitliga polisens ID-hundar är. Och Lena Sarholm, kemist på Försvarets Forskningsanstalt, FOA, forskar om hundnosars förhållande till sprängämnen.

Dessutom kommer förstås ambitiösa hundmänniskor till tals. Instruktören Reino Oskarsson intervjuas på temat "Vad är en bra hund?". Lennart Wetterholm, f.d. major och mannen bakom Försvarets Hundtjänstenhet, berättar om träning av minhundar och SIDAs minröjning med hundar i Kambodja.

Conny Åkerblom, samordnare av Räddningsverkets internationella insatser, talar om utvecklingen av en artificiell nos och huruvida den kan ersätta hundnosen.
Polisen och hundföraren Leif Carlsson berättar om försöken att introducera ID-hundar i Sverige. Den holländske polisen och hundföraren Len Boer redogör för ID-hundarnas insatser i hans hemland. Till exempel.

Sist, men inte minst, ägnas ett kapitel åt shaping. Metoden för delfinträning som numera även används för att träna hundar. Den nyttiga nosen har intervjuat Susanne Adolfsson, chef för delfinariet på Kolmården, samt Kolmårdens zoolog Mats Amundin.

Boken ingår i serien Hunden i arbete.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9160402881
Titel
Den nyttiga nosen
Författare
Jalakas, Inger
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2000
Omfång
121 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
0 x 220 mm
Vikt
397 g
Språk
Svenska