Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kan man äta sånt?

Kan man äta sånt?

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 172 sidor.

Mycket gott skick. Lätt vågiga blad. 20 x 24 cm

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151846347
Titel
Kan man äta sånt?
Författare
Ingmanson, Inger
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2007
Omfång
172 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
220 x 240 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
724 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Äntligen en helt omarbetad och ny-illustrerad upplaga av det efterfrågade standardverket Kan man äta sånt? - en inventering av våra ätliga vilda växter, svampar och lavar. Hur har de använts förr och hur tar vi vara på dem idag? Läckra recept är generöst insprängda i växtbeskrivningarna.

Långt fler vilda växter än man tror kan ätas - ibland kan man äta bladen och blommorna, ibland rötterna eller frukterna. Förr i tiden torkades många växter, maldes och blandades t.ex. i mjölet under år med missväxt - eller användes som läkeörter. Numera går vi ut och samlar vilda växter, bär och svamp för att det är roligt, nyttigt och ger nya smakupplevelser. Dessutom får vi bättre kontroll över det vi stoppar i oss! Och inte behöver vi bege oss ut i skogen för att plocka. I parker, på gårdar och andra öppna platser i städerna finns det gott om s.k. ogräs som lätt kan förvandlas till rena läckerheterna.
Kan man äta sånt? presenterar våra ätliga vilda växter, hur de ser ut, var de växer och hur de kan användas. Vi får också veta hur de användes förr. Insprängda i presentationerna finns tillagningstips och recept. I slutet av boken hittar vi grundrecept på örtteer, såser, drinkar, gratänger, soppor, buljonger, pannkakor, bröd och pajer samt tips om konservering, inläggningar, vintillverkning, brännvins- och likörkryddning.

"Hela boken genomsyras av experimentlustans glädje av att se, känna, lukta, smaka och uppleva."
Fauna och flora

"Hon har gjort ett storslaget arbete."
Upsala Nya Tidning

"En oumbärlig bok om man har intresse av att veta vilka läckerheter vi av okunnighet går och trampar på." Ekoteket