Svenska bärboken : Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över 300 recept
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2002. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Svenska Bärboken
Den kompletta boken om svenska bär, men det är också en njutning att plocka fram bär som du själv fryst eller konserverat när vintermörkret står som tätast.
Nyskick oläst
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151838151
- Titel
- Svenska bärboken : Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över 300 recept
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon - visst är det en dröm för många av oss!Svenska bärboken är en helt omarbetad och nyillustrerad utgåva av klassikern Stora bärboken, tryckt i 42 000 exemplar. Här presenteras utförligt ett 40-tal ätliga bär, vilda och odlade - deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoothies.I slutet av boken beskrivs ett 20-tal giftiga bär, för att man ska kunna undvika dem.Svenska bärboken har tillkommit i samarbete mellan Pelle Holmberg och Inger Ingmanson, båda biologer/botaniker med en rad böcker bakom sig, och fotografen Anders Pedersen.