Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ur skuggan av Olof Palme – DEDIKATION AV INGVAR CARLSSON I BOKEN

Ur skuggan av Olof Palme – DEDIKATION AV INGVAR CARLSSON I BOKEN

Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 1999. 306 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. DEDIKATION AV INGVAR CARLSSON I BOKEN.
Ett fåtal svenska statsministrar har själva skrivit om viktiga skeenden under sina ämbetsperioder. de mest kända är Louis DeGeer och Tage Erlander. Därför är det en viktig händelse, att Ingvar Carlsson nu börjar en redovisning av betydelsefulla skeden under sin tid som statsråd. Många gånger hörde vi Ingvar Carlsson säga, att han skulle återkomma med en helhetsbedömning av en viss fråga. Nu gör han det. Det är spännande nutidshistoria.
I denna volym behandlas tre stora politiska frågor som Ingvar Carlsson ärvde från Olof Palme: energipolitiken, ubåtsaffärerna och kampen för demokratin.
I bokens inledning beskriver Ingvar Carlsson de första dramatiska dagarna som statsminister efter mordet på sin företrädare. Vännen och politikern Olof Palme skildras på ett personligt och nära sätt.
Det är inga vanliga memoarer som nu påbörjats. Men här finns fängslande läsning för alla, som är det minsta intresserade av samhällsfrågor och politik.
Vi får följa energipolitiken från 1970-talets början fram till idag. Ingvar Carlsson är skarp mot sina politiska motståndare men är också självkritisk och avslöjar taktiska överväganden.
Avsnittet om svensk demokrati ger en bakgrund till den aktuella debatten om neutralitet, kommunism och relationerna till Ryssland. IB får ett särskilt kapitel.
Svenska politiker står idag inte i särskilt hög kurs i den allmänna debatten. Också mot den bakgrunden är det angeläget att denna bok blir läst och diskuterad. Nu kan vi ta ställning till några politiska stridsfrågor och med facit i hand fråga oss vad som vad rätt och fel.
Ingen i dag levande person har en sådan erfarenhet som Ingvar Carlsson av efterkrigstidens politik. Under fyra årtionden levde han med i nästan alla viktiga politiska händelser. Hans person är en garanti för att debatten om boken blir både innehållsrik och nyanserad.

I denna volym behandlar Ingvar Carlsson tre stora politiska frågor som han ärvde från Olof Palme: energipolitiken, ubåtsaffärerna och kampen för demokrati.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189080379
Titel
Ur skuggan av Olof Palme
Författare
Ingvar Carlsson
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Utgivningsår
1999
Omfång
306 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
582 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett fåtal svenska statsministrar har själva skrivit om viktiga skeenden under sina ämbetsperioder. I denna volym behandlar Ingvar Carlsson tre stora politiska frågor som han ärvde från Olof Palme: energipolitiken, ubåtsaffärerna och kampen för demokrati.