Yrkesräkning - För Bagerier och Konditorier
Häftad bok. Detta studiematerial är producerat av Utbildningsförlaget Brevskolan i samarbete med Livsmedelsbranschernas Yrkesnämnd. RÄKNA MED INGREDIENSER OCH DEG ~ Degtemperatur • Bagerifaktor • Recept • Receptomvandling • Nyckeltal • Viktförluster vid deggörning och uppslagning • Viktförluster vid avbakning - bakförlust • Surdegar • Surdegspreparat • RÄKNA MED PRISER ~ Minutkostnadsmetoden • Budgeterade tillverkningskostnader/SNÄCKAN AB • Produktiv arbetstid • Kalkyltimpris och minutkostnad • Produktkalkyl (enligt minutkostnadsmetoden) • Kostnadsförändringar (ny produktkalkyl) • Intäkts- och kostnadsfördelning/BRÖDBODEN • Produktiv arbetstid • Kalkyltimpris och minutkostnad • Påslag för leverans-, butiks- och serverings- försäljning • Produktkalkyl (enligt minutkostnadsmetoden) • Lönsamhet • Lilla Brödstugan • Bidragsmetoden • Produktkalkyl (enligt bidragsmetoden) • Produktpris • Specialbageriet • RÄKNA MED LÖNER OCH SEMESTER ~ Arbetsmarknadsparter • Anställningsvillkor • Arbetsförtjänst • Arbetstid • Ordinarie arbetstid • Ordinarie arbetstid i bagerier och konditorier • Övertid • Ordinarie veckoarbetstid överskrids • Ordinarie dagsarbetstid överskrids • Mertid vid deltidsarbete • Tidlön • Personalgruppering • Utbildningslöner • Lönetariffer • Övertidsersättning • Övertidsersättning i särskilda fall • Övriga lönetillägg - OB-tillägg • Helglön • Semester • Semesterlön • Semesterlönegaranti • Utdrag ur 1994 års kollektivavtal • Lönetariff 1 juli 1995-31 mars 1996 • LÖSNINGAR TILL ÖVNINGSUPPGIFTER ~ Räkna med ingredienser och deg • Räkna med priser • Räkna med löner och semester uppl. 1995. 63 sidor.
Nyskick. Endast genomgången ua. Omslagets skick, se bild.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9157446202
- Titel
- Yrkesräkning för bagerier och konditorier
- Författare
- Jansson, Ingvar
- Förlag
- Bilda förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 210 x 298 mm Ryggbredd 4 mm
- Vikt
- 254 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Jansson, Ingvar