Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HAVSRÅTTOR, KUTTLUCKOR OCH RABBOXAR. Folklig kunskap om fiskar i Norden

HAVSRÅTTOR, KUTTLUCKOR OCH RABBOXAR. Folklig kunskap om fiskar i Norden

Inbunden bok. Bokförlaget Arend. Första uppl. 2000. 352 sidor.

Nyskick. Boken är en gallrad biblioteksbok. Ser oläst ut. Inga märken eller markeringar förutom bibliotekets egen stämpel. Inget 'bokhylleslitage' på pärmarna. som är inplastade. Ur bokens baksidestext: ”Med Nordens många sjöar, vattendrag och långa kuster har fisken och fisket helt naturligt spelat en viktig roll som mat och som råvara för skilda produkter. Men till olika fiskarter har även knutits en rad myter och föreställningar. De har ansetts besitta övernaturliga egenskaper, de har använts för att spå väder eller på annat sätt förutsäga framtiden, varit föremål för en omfattande folklig diktning samt figurerat i många talesätt och ordstäv. Här har etnologen Ingvar Svanberg sammanställt ett stort vetande kring den folkliga kunskapen om fisk, fiskemetoder och beredning. Exempel är hämtade från alla nordiska länder, från medeltiden fram till våra dagar. Boken är något av ett pionjärverk för den i Sverige ganska färska disciplinen etnobiologi.” Rikt illustrerad ed teckningar i svart-vitt samt 12 sidor färgplanscher. 24 x 16 cm. 891 g.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9178431425
Titel
Havsråttor, kuttluckor och rabboxar : folklig kunskap om fiskar i Norden
Författare
Ingvar Svanberg
Förlag
Dialogos Förlag
Utgivningsår
2000
Omfång
351 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
Vikt
886 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med Nordens många sjöar, vattendrag och långa kuster har fisken och fisket helt naturligt spelat en viktig roll som mat och som råvara för skilda produkter. Men till olika fiskarter har även knutits en rad myter och föreställningar. De har ansetts besitta övernaturliga egenskaper, de har använts för att spå väder eller på annat sätt förutsäga framtiden, varit föremål för en omfattande folklig diktning samt figurerat i många talesätt och ordstäv.

Här har etnologen Ingvar Svanberg sammanställt ett stort vetande kring den folkliga kunskapen om fisk, fiskemetoder och beredning. Exempel är hämtade från alla nordiska länder, från medeltiden fram till våra dagar. Boken är något av ett pionjärverk för den i Sverige ganska färska disciplinen etnobiologi. År 1998 gavs Svanbergs Människor och växter ut, en bok om folktro och vilda och odlade örter.