Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
De unga lejonen II

De unga lejonen II

Inbunden bok. Bonniers. 1951. 384 sidor.

Gott skick. TYSKLAND-AMERIKA. "De unga lejonen" är en levande och klassisk roman som skildrar vanliga soldaters erfarenheter som kämpar i andra världskriget.

Berättad utifrån synvinkeln av en klarsynt ung nazist, en trött amerikansk filmproducent och en blyg judisk pojke som just är gift med sitt livs kärlek, förmedlar Shaw, som ingen annan romanförfattare har gjort, vidden, förvirringen, och komplexiteten i krig.

"Irwin Shaw skriver så övertygande, att det tog en stund innan jag fattade att verket består av två delar. Den första slutar som en stillsam tragedi.

Därför reste sig håret i nacken på mig när jag hemma i bokhyllan upptäckte - Del Två!!!

Det låter lite nött och slitet: Men den som bara sett filmen har verkligen missat boken. Man riktigt HÖR tvärs igenom den bokliga översättningen att tyskarna är tyskar, fransmännen fransmän och jänkarna jänkar. Gestalterna är rakt igenom äkta människor. Praktiska människor, fega människor och djärva. Människor som växer och som förvrids.

Människor som handlar tanklöst eller begrundande, hatiska eller kärleksfulla, besinningslösa och besinningsfulla - människor! Inte ens i de mest fasansfulla scenerna förfaller författaren till att demonisera. Istället tvingar han läsaren förstå hur våld och ondska tar form. Bortom slitna etiketter.

Irwin Shaw lär ha hamnat i häftigt bråk med filmmakarna om Marlon Brandos tolkning av den stillsamme unge österrikaren Christian Diestl. Någon som vet mer om denna dispyt?

Den som charmats av denna roman vill jag råda att läsa resten av Irwin Shaw´s produktion. Mest känd är han kanske för "De fattiga och de rika". Men mina favoriter är snarare "Nattarbete" och "Två veckor i en annan stad". Var och en av sitt skäl är stor litteratur." (Nyskick förutom snedvriden pärm)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish