Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Delta science fiction. Historik och bibliografi

Delta science fiction. Historik och bibliografi

Häftad bok. Jörälv Form & Fiktion. 2023. 352 sidor.

Nära nyskick. Oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789163930959
Titel
Delta science fiction. Historik och bibliografi
Författare
Jörälv, Jörgen
Förlag
Jörälv Form & Fiktion
Utgivningsår
2023
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
550 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Delta science fiction. Namnet kan inte ha undgått någon som läst science fiction i Sverige under 1970- och 1980-talen. Böckerna med de karaktäristiska gula omslagen blev för många den första kontakten med sf-genren och det är kanske därför som de än idag är åtråvärda på antikvariat och bokbörser.

Serien gavs ut av Delta förlag 1972–1988 och är med sina över tvåhundra titlar Sveriges mest omfattande sf-utgivning. I centrum för denna utgivning stod redaktören och författaren Sam J. Lundwall, vars gärning för svensk science fiction inte fått den uppmärksamhet den förtjänar.

I den här boken av Jörgen Jörälv behandlas Lundwalls resa från ung sf-läsare till förläggare och tidskriftsredaktör. Här får läsaren en övergripande bild av den svenska science fiction-utgivningen från 1970 till 2010.


Dessutom finns en komplett och rikt illustrerad bibliografisk uppställning av Delta förlags och Jules Verne-magasinets utgivning.

”Jag hittar bara ett enda fel i Jörgens förnämliga bok – nämligen att titeln är alldeles för blygsam. Boken du håller i handen är inte bara en historik över bokförlaget Delta och dess utgivning. Den är också både en utförlig skildring av mannen bakom förlaget och tidskriften Jules Verne-magasinet moderna version, Sam J. Lundwall, och en redogörelse för science fictionlitteraturens plats i svensk utgivning under de dryga trettio åren från 1970 till början av 2000-talet. Varken den svenska science fiction-utgivningens moderna historia eller dess ledande aktör har någonsin förr skildrats så initierat, uttömmande eller omsorgsfullt. Ingen intresserad sf-läsare kan undvara boken. Och dessutom är den till på köpet underhållande läsning!”
– John-Henri Holmberg