Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Varg-Larsen

Varg-Larsen

Inbunden bok. B. Wahlströms. 1947. 400 sidor.

Nyskick. Den handlar om Humphrey van Weyden som efter en förlisning med ett ångfartyg plockas upp av sälskonaren Ghost, som är på väg mot Japan. Han ber om att få bli satt iland i närmaste hamn, men kaptenen Varg-Larsen är på dåligt humör och behöver en större besättning. Därför får Hump, som han kommer att kallas, stanna på fartyget som skeppspojke. Miljön ombord är hård och rå, men ingen vågar sticka upp mot den grymme, omänskligt starka kaptenen som för befälet.
Hump får prova på livet till havs och det blir en total omvändning mot hans stillsamma liv som författare och arvtagare. Allt eftersom lär han sig dock mer och mer och kommer även allt närmare Varg-Larsen, som även är mycket intelligent. De kan sitta i kajutan och diskutera livets mening och andra svåra filosofiska problem flera dagar i rad. Men det är inte alls så att Hump tycker om kaptenen, tvärt om. Det är det förresten ingen i besättningen som gör, men alla försök till myteri misslyckas på olika sätt.
Han pratar om kaptenen som den mänskliga djävulen. Historien fortsätter i alla fall med att de närmar sig Asien och väldiga sälflockar. Jakten tar sin början, men flera av de jakt-båtar som givit sig iväg från skeppet återvänder aldrig utan slukas upp av den storm som tilltar

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish