-
Matens historia från A till Ö : med nya ord a...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2017. 351 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.
Heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och uppdaterad av Edward Blom.
All mat vi äter är en del av vår kultur historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692112
- Titel
- Matens historia från A till Ö
- Författare
- Swahn, Jan-Öjvind
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Underbar present till matälskaren"
Eva Åström, Expressen
"En oundgänglig uppslagsbok"
Upsala Nya Tidning
Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom.
All mat vi äter är en del av vår kulturhistoria. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igelkott i Sverige? När började vi äta semlor?
Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella
Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.
Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.
Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.
JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.
Ordalaget Bokförlag 9789174692112
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn