Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Abrakadabra. Joe Labero. Magic master

Abrakadabra. Joe Labero. Magic master

Sportförlaget i Europa, 2008. Inbunden med skyddsomslag. 182 sidor, 250x275 mm. 1,65 kg.

Nära nyskick.

Hokuspokus? Nä. Simsalabim? Knappast. Abrakadabra? Typ inte.

Inget kunde passa sämre när man snackar om Joe Labero.

Vi snackar inte trollkarl. Vi snackar Magic Master.

Det är skillnad.

Bildspel: Klicka för att starta
Visa alla bilder

Lars Bengt Roland Johansson från Alvesta fick visserligen en trollerilåda av sina föräldrar när han var tolv. Men ganska snart byttes de gamla reptricken ut mot avancerade grejor, och mamma Eivor fick lägga sig på köksbordet för att bli itusågad. (?Hon var ingen vidare talang som assistent. Haha?.)

I dag går Labero igenom en jetmotor på ett flygplan. Han låter sig (nästan) klyvas itu av en roterande sågklinga i ?Blade runner?. Han trollar bort sig själv mitt framför ögonen på världens mäktigaste och rikaste ? däribland sju kungahus, Kennedy-familjen och Tony Blair. Han ska kanske vara ?förband? till Backstreet Boys.

Just nu drar han fulla hus med Robert Wells.

? Vi är inte kompisar och bästa vänner, säger Joe Labero. Men vi har träffats flera gånger och jag var på hans 30- och 40-årskalas. Vi lever ju i samma värld. ?Rhapsody in Rock with magic? var något som diskuterades fram och tillbaka och vi kom på att det skulle vara en bra utveckling.

Det rastlösa följer Joe Labero nästan som en aura: Han nästan skjuter ur sig orden, slänger sig mellan ämnena och hinner sms:a att han kommer att bli sen till nästa möte. Han trummar nervöst med fingrarna på restaurangbordet på Hotel Lydmar i Stockholm.

Han är fantastiskt trevlig. Fantastiskt rastlös. Och inte helt befriad från prestationsångest.

? Houdini förbluffade en hel värld. När han blev inlåst i en trunk och nerkastad i vattnet stod 100 000 människor och tittade och väntade i 20 minuter på att han skulle komma upp. I dag skulle folk gå efter två minuter. Det är ett helt annat tempo. Publiken kräver mer och mer. ?Vad ska han göra nästa gång?? Folk låser in sig i vattentankar, fryser ner sig i isblock... Det ska hela tiden vara farligare och farligare.

Trumtrum på bordet. Mobilen ringer på låg signal. Snabba ord. Rastlöst.

? Jag tror aldrig att jag blir fri prestationsångesten. Samtidigt kan man inte gräva ner sig i allt. Med Wells-grejen tänker jag gå ut på scenen och ha jävligt kul!

Att vara i eliten är tufft. Man måste ju kämpa för att hålla sig kvar i toppen.

? Det kan vara jävligt tufft, alla är så kritiska. Jag gjorde en show med Jan Malmsjö, för flera år sedan. Han var irriterad efteråt. ?Alla ställde sig inte upp!? ?Men vad fan, alla stod ju och applåderade.? ?Nej, det var ju två bord som inte gjorde det.? Jag kan förstå det idag. Då är det bättre att komma från underläge: ?Oj, vad han var duktig!?

Ska du inte ta en paus någon gång?

? Inte just nu. Jag mår bra av att resa och flytta mig. Det finns så många olika små världar som jag vill besöka. Jag tycker om att träffa nya människor och uppleva nya saker.

Är

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185319169
Titel
Joe Labero : magic master
Författare
Jan-Ove Wikström
Förlag
Sportförlaget i Europa
Utgivningsår
2008
Omfång
182 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Joe Labero – magic master.

Redan 2 550 år f.Kr. ska den förste trollkarlen ha levt och verkat.
I gamla papyrusrullar, funna i en egyptisk gravkammare, berättas det om Dedi, en 110 år gammal man som påstods besitta magiska krafter genom att halshuggna djur och människor till livet. Inför kung Cheops halshögg han först en anka och därpå en gås och en ko, separerade huvud och kropp varpå de senare var tillbaka i livet.
Cirka 4 520 år senare sågade en yngling itu sitt första ”offer” hemma i köket på Droskvägen i Alvesta. Sin mamma.