Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stolthet och fördom och zombier – den klassiska kärleksromanen nu med ultravåld och zombieförödelse

Stolthet och fördom och zombier – den klassiska kärleksromanen nu med ultravåld och zombieförödelse

Häftad bok.

Gott skick. Kakao/Klonk 2009, häftad, 317 s, Klonk klassiker, utgallrad biblioteksbok, inplastad, etiketter, stämpel, gott skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185861224
Titel
Stolthet och fördom och zombier
Författare
Jane Austen - Seth Grahame-Smith
Förlag
Klonk
Utgivningsår
2009
Omfång
317 sidor
Bandtyp
Storpocket
Vikt
372 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Zombier, uppätna hjärnor och klassisk romantik i brittisk 1800-talsidyll i denna omgjorda experimentella version av Jane Austens klassiska verk Stolthet och fördom. Seth Grahame-Smith har inlett ett lysande samarbete med Jane Austen där konventioner och koketteri blandas med Katanasvärd, krossade skallar och zombiebebisar.

Handling: En mystisk farsot drabbar den lugna lilla orten Meryton och de döda börjar återvända ifrån sina gravar. De ninjatränade döttrarna Bennet, med den hetlevrade Lizzy i spetsen, är fast beslutna att utrota de blodtörstande zombierna. Hon distraheras dock av den arrogante mr Darcys ankomst till byn Kärlek, hjärtesorg, svärdskamp och tusen ruttnande lik paketerat i en av våra mest älskade klassiker. Stolthet och Fördom och Zombier ger dig allt i överflöd.
Boken har blivit ett fenomen då den efter endast en vecka lyckats ta sig in på tredje platsen på New York Times bestsellerlista. Innan boken släpptes på förlaget Quirk i april 2009 hade förhandsbeställningarna fullkomligt exploderat och förlaget fick trycka 120 000 exemplar innan boken släpptes.
För första gången presenterar Kakao förlag och Klonk en skönlitterär titel och gör det i den paranormal-romantiska genren.

Paranormal romantik är en subgenre till den romantiska romanen. Det fokuserar på romantik, men i detta koncept ingår även inslag av övernaturlighet. Den blandar friskt med andra genrer såsom fantasy, science fiction och skräck.
I denna genre finner vi tydlig inspiration från den gotiska litteraturen såsom t ex Dracula och Frankenstein.

Som översättare finner vi Sara Carlsson som studerat både svensk och engelsk litteraturhistoria och som dessutom tagit kursen Gotik i film och litteratur. Steget från att översätta Modesty Blaise-serien till att sätta tänderna i Paranormal Romantik känns som en självklarhet.