Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mansfield Park

Mansfield Park

Inbunden bok. Norstedts. Slutsåld på förlaget!. 1 uppl. 1998. 378 sidor.

Nyskick. Slutsåld på förlaget!
"Vilken vitterhet, vilken espri, vilken litterär balanskonst där dygd, ironi, spiritualitet och äkta känslighet väger och gippar, beundransvärt"
Maria Schottenius, Expressen
Övers: Maria Ekman. /// Fanny växer upp som fosterbarn hos sin moster och morbror på godset Mandfield Park och hon är just en sådan hjältinna vi lärt känna i Austens andra stora romaner - intelligent, med glasklar blick för omgivningens förtjänster och brister och med en gripande insikt om vad som är möjligt att uppnå för en flicka av lägre börd i ett samhälle genomsyrat av klassgränser. Och få, om någon, kan som Jane Austen skildra den omöjliga kärleken.
Jane Austens tredje roman om livet i den engelska överklassen, om det viktiga med att bli gift, om hjärtesorg och utanförskap för den som själv inte kommer från en framstående familj.

Utkom första gången 1814 på engelska men inte förens 1997 på svenska.

Boken har filmatiserats ett flertal gånger, senast 2007.
Jane Austen, en av vår tids störta författare föddes i södra England 1775. Hennes romaner behandlade ofta kärleksintriger. Redan i 15-årsåldern skrev hon sin första roman. Mest känd för eftervärlden är hennes "Stolthet och fördom".
Jane Austen, född 1775 i Hampshire, var prästdotter och levde större delen av sitt liv inom familjekretsen. Hon började skriva tidigt men det dröjde innan hennes romaner gavs ut. ”I grunden tror jag att det var Jane Austen's smala lycka att hon blev refuserad i ungdomen: när hon till sist – äntligen – blev utgiven var hennes romaner genomarbetade, mogna”, skriver Vivi Edström i sin bok Livets gåtor (2009) om Jane Austen.

1809 flyttade Austen tillsammans med sin mamma och syster till byn Chawton i Hampshire. Det var där hon skrev eller färdigställde alla de stora romanerna – Förnuft och känsla, Stolthet och fördom, Mansfield Park, Emma, Northanger Abbey och Övertalning – innan hon blev sjuk och avled 1817, ännu inte fyllda 42 år.

Hennes romaner har blivit omtyckta dels för sin humor och sin lätta ironi, dels för att de upplevts som så verklighetstrogna skildringar av Austens egen tid. Men de präglas också av ett underliggande allvar och en allmängiltighet som gjort dem tidlösa. Alla hennes stora romaner har blivit filmatiserade. Bland dem utmärker sig Förnuft och känsla med Emma Thomson och Hugh Grant och tv-versionen av Stolthet och fördom med Colin Firth och Jennifer Ehle.
Jane Austen, född 16 december 1775 i Steventon, Hampshire, död 18 juli 1817 i Winchester, Hampshire, var en brittisk författare. Med sina kärleksromaner har Austen blivit en av den engelskspråkiga litteraturens klassiska författare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
911300476x
Titel
Mansfield Park
Författare
Austen, Jane
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1998
Omfång
376 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
636 g
Språk
Svenska