Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Brev om blommorna till ma chère cousine

Brev om blommorna till ma chère cousine

Inbunden bok. Natur och Kultur . 1979. 152 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Jean-Jacques Rousseau samhällsreformatorn, filosofen, moralisten, uppfostraren, den känslosamme natursvärmaren, den orolige vandraren med hans tro på människans inneboende godhet.
Det är 200 år sedan han dog, men aktuell är och förblir han via franska revolutionen, socialismen och kommunismen, fram till våra dagars ”längtan tillbaka till naturen”.
Roseau växte upp i fosterhem på landet, sedan han blivit övergiven av sin bohemiske far, och hans intresse för naturen vaknade tidigt. Vid knappa tio års ålder anlade han sin första trädgård. Så småningom blev han passionerad botanist och hängiven lärjunge till Linné.
Under sina sista levnadsår undervisar han per korrespondens en ung fränka i konsten att examinera blommor, pressa växter och göra ett herbarium, så att hon tillsammans med sin lilla dotter ska kunna lära sig känna igen de växter som de dagligen har för ögonen. Som den skicklige pedagog han är förstår han att hos sin brevvän väcka ett intresse för blommorna genom att beskriva hur de är uppbyggda och hur befruktningen går till, så mycket man visste om den saken på den tiden. Det är en mild och blid gammal man som med stor entusiasm lotsar sin elev på hennes blomstervandringar, samtidigt som han med bekymrat intresse hör sig för om hennes fru moders brunnsdrickning, och beklagar att ett herbarium som han sammanställt åt henne förkommit på mystiskt sätt. Breven bygger på uppenbarligen grundliga studier i botanik och botanikens historia och är därtill hållna i en personligt älskvärd stil, full av friskhet och charm, till och med lustighet. Breven har publicerats flera gånger sedan 1700-talet men presenteras nu för första gången tillsammans med ett glossarium för en svensk läsekrets, som med sitt nedärva blomsterintresse har alla förutsättningar att bli betagen, inte minst av de utsökta illustrationerna av den ojämförlige J. P. Redouté, kallad ”blommornas Rafael”. Hans bilder gjordes till den franska upplagan av år 1805. (t-gård)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127009645
Titel
Brev om blommorna till ma chère cousine
Författare
Rousseau, Jean-Jacques - Alexanderson, Eva - Redouté, Pierre Joseph
Förlag
Stockholm : Natur o. kultur
Utgivningsår
1979
Språk
Svenska